Sfecla roşie te scapă de durerea în gât

7 decembrie 2017   Puterea plantelor

În sezonul rece inflamarea gâtul este una dintre cele mai comune probleme, mai ales dacă alternezi alimentelor reci cu cele calde, dacă întri în contact cu persoane purtătoare a viruslui gripal, de la praf mai ales dacă eşti şi alergic ori de la noxele din jur.

Una dintre cele mai sensibile zone ale corpului, gâtul, este de asemenea sensibil şi la diferenţele de temperatură sau chiar şi la fumul de ţigară.

Simptomul de gât inflamat este cel mai adesea întâlnit în episoadele de răceală, de gripă, şi de cele mai multe ori este ignorat.

Un alt exemplu este cel oferit de fumători, care atunci când fumează un număr mai mare de ţigări decât de obicei, nu renunţă la observarea simptomului de gât iritat şi inflamat la ţigări, ci dimpotrivă. Şi astfel apar şi afecţiunile la nivelul gâtului.

Eficienţa consumului de sfeclă

Nu mai este nici un secret faptul că sfecla este un adevărat elixir de sănătate, mai ales dacă alegi să o consumi dimineaţa pe stomacul gol şi la temperatura camerei.

Fiind un preparat natural, plin de vitamine, antioxidanţi şi minerale, sfecla te ajută să întăreşti sistemul imunitar, normalizează circulaţia sangvină şi sprijină producerea mucoasei.

Ce este şi mai important este faptul că sfecla poate fi consumată de oricine, nu are contraindicaţii şi poate fi preparată în diferite combinaţii astfel încât să nu te plictiseşti de ea.

Pe lângă faptul că durerea te afectează fizic, disconfortul resimţit peste zi te poate afecta şi psihic nefiind capabil să te concentrezi la problemele zilnice.

Află cât de sănătoasă este sfecla mai ales iarna AICI

Mierea şi oţetul

Şi mierea şi oţetul le poţi combina fără nici un fel de probleme cu sfecla pentru a beneficia în felul acesta de un adevărat elixir al sănătăţii.

Mai ales dacă te confrunţi cu o formă de amigdalită virală, acest remediu va elimina simptomele, însă atenţie, nu va vindeca afecţiunea. Trebuie să mergi la un specialist pentru a elimina infecţia de la nivelul gâtului.

Uită de starea de iritabilitate!

Rade o sfeclă, amestec-o cu o linguriţă de miere de albine şi una de oţet de mere şi consum-o pe stomacul gol, iar pe parcursul zilei consumă suc prospăt de sfeclă în care poţi să adaugi seminţe de chimen măcinate.

Poţi să iei din oră în oră câte o linguriţă şi vei vedea cum durerea va dispărea.

Mai multe