Schinduful ţine glicemia sub control

10 ianuarie 2019   Puterea plantelor

Cercetările au arătat că schinduful are rol în reglarea glicemiei şi în scăderea colesterolului rău. Un studiu la care au participat persoane cu diabet de gradul 1 a arătat că 50 g de pulbere de schinduf, presărată peste mâncăruri timp de 10 zile, i-a ajutat pe participanţi să îşi scadă semnificativ zahărul din sânge, precum şi LDL-colesterolul. Un alt studiu la care au participat persoane care nu aveau diabet a arătat că şi acestora le-a scăzut glicemia, dar mai puţin.

Deşi nu este recomandat pe timpul sarcinii, schinduful le poate fi util femeilor care alăptează, deoarece contribuie la creşterea producţiei de lapte matern. Cu toate că este cea mai bună mâncare pentru nou-născuţi, laptele matern este uneori în cantitate insuficientă. Câteva studii realizate recent au arătat că ceaiul de schinduf a stimulat lactaţia mamelor participante, iar bebeluşii au luat mai mult în greutate. Ceaiul este simplu de preparat: peste 1 lingură de plantă uscată se toarnă 250 ml de apă fierbinte şi se lasă la infuzat 10 minute, la temperatura camerei, apoi se strecoară. Se beau 3 căni cu ceai de schinduf pe zi. Infuzia este utilă şi pentru a reduce crampele menstruale, starea de oboseală şi surmenajul.

De folos şi pentru bărbaţi, schinduful contribuie la creşterea nivelului de testosteron şi a libidoului. Două studii realizate pe parcursul a 6 săptămâni, respectiv 8 săptămâni, au arătat că bărbaţilor care au primit 600 mg, respectiv 500 mg de schinduf pe zi le-a crescut nivelul de testosteron şi li s-au îmbunătăţit vigoarea şi funcţia sexuală.

Cercetări preliminare arată că schinduful ar putea fi util, de asemenea, în scăderea apetitului pentru persoanele care încearcă să slăbească şi în reducerea inflamaţiei din organism.

Mai multe