Scapă de febră cu remedii naturiste!

5 februarie 2018   Puterea plantelor

Febra sau temperatura ridicată este o reacţie a organismului în faţa unui atac al unor bacterii sau virusuri care invadează corpul.

suferă variaţii controlate între 36,9 °C şi 37,5 °C. O schimbare de doar jumătate de grad ar putea să te facă să te simţi rău şi indică faptul că există o infecţie în corp.

O temperatură foarte ridicată sau un puseu prelungit de febră care nu prezintă nici o cauză evidentă, necesită asistenţă medicală imediată.

Încearcă o baie caldă sau spală corpul cu un burete înmuiat în apă călduţă. Îmbracă haine răcoroase şi ia un analgezic.

În momentul în care ai febră, nu ai poftă de mâncare. Corpul va pierde cantităţi imense de lichide prin transpiraţie, aşadar, băuturile din abundenţă sunt esenţiale: sucul de citrice proaspete pentru conţinutul de vitamina C, sucul de ananas pentru enzimele sale calmante şi ceaiurile din plante – în special de muşeţel şi soc.

Pentru a păstra sistemul imunitar în bună funcţiune, consumă regulat alimente cu un conţinut bogat de vitamina C, zinc, seleniu. Fructele, legumele, nucile şi seminţele sunt indicate când ai febră.

Plantele au fost folosite vreme îndelungată pentru tratarea febrei – răcirea corpului în timpul episoadelor de „fierbinţeală” prin stimularea transpiraţiei şi a digestiei.

Sun formă de infuzie, isopul se întrebuinţează în caz de febră, precum şi în afecţiunile cornice ale căilor respiratorii, manifestate prin răguşeală, tuse, astmă, uşurând expectoraţia şi transpiraţia. Infuzia se prepară din 200 ml de apă clocotită la 2 linguriţe plantă uscată şi mărunţită. Isopul este o plantă foarte aromată şi are un puternic efect antipiretic. Se pot bea 2 căni pe zi.

Florile de soc au proprietatea de a provoca o transpiraţie abundentă, planta fiind recomandată sub formă de ceai în gripă, răceală, bronşită, ajutând în mod indirect la scăderea temperaturii. Ceaiul de soc se prepară din 2 linguriţe de floare peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se pot bea 3-4 căni de ceai pe zi.

Ceaiul din rădăcină de tătăneasă are proprietăţi emoliente şi expectorante, folosindu-se în bronşită, tuse, împreună cu alte plante ca pătlagina, teiul, nalba. Tinctura de tătăneasă, cu bun efect în tratarea febrei, se prepară acasă şi poate fi păstrată timp de 2 ani, la rece, în sticle mici de culoare închisă.

Se pun 20 de linguri rase de pulbere de tătăneasă, obţinută prin macinarea rădăcinii de tătăneasă în râşniţa de cafea, peste care se toarnă alcool alimentar, 5-6 cm deasupra, peste pulbere. Se lasă la macerat vreme de 10 zile, apoi se filtrează. În caz de febră se pot lua câte 30 de picături de tinctură diluate în apă.

Ghemuitul sub pături când ai frisoane poate ridica temperatura corpului şi agrava problema.

Mai multe