Salvia îţi îmbunătăţeşte memoria
Din cauza stresului ori a unei perioade foarte dificile la serviciu,
ta poate avea de suferit.
Oricui i se poate întâmpla să uite unde a pus un obiect, numele unei persoane ori data de naştere a unui prieten. Totuşi, dacă e vorba de o amnezie subită ori permanentă, aceasta poate fi un simptom al unei boli ori leziuni cerebrale şi este cazul să se ia măsuri.
Mişcarea are un rol esenţial în ceea ce priveşte menţinerea sănătăţii mintale. Dacă nu-ţi place să faci sport de performanţă, poţi opta pentru plimbări în parc, alergări uşoare sau exerciţii de gimnastică pe care le poţi face acasă.
Toarnă apă clocotită peste 3 g de pulbere de rădăcină de ginseng. Lasă vasul acoperit pentru 10 minute, apoi strecoară şi bea câte o cană de 2 ori pe zi, timp de 2 săptămâni. Tratamentul nu este recomandat femeilor însărcinate, celor care alăptează, persoanelor care suferă de hipertensiune sau de insomnie.
Peste 1 linguriţă de plantă uscată toarnă apa clocotită şi lasă la infuzat aproximativ 10 minute. Bea 2 ceaiuri pe zi. Salvia măreşte capacitatea de concentrare şi înlătură oboseala mentală. Poate fi utilizată şi sub formă de mirodenie în mâncare.
Opăreşte 2 linguriţe de flori uscate de păducel în apa clocotită, timp de 10 minute. Bea 2-3 căni zilnic, într-o cură de 3 săptămâni. Planta tratează problema stresului, fără a provoca somnolenţă.
Cere acordul medicului pentru a urma o cură cu păducel, dacă urmezi şi un tratament cu antihipertensive, cu antiaritmice sau cu vasodilatatoare.
Toarnă apa clocotită peste 2 linguriţe de frunze de rozmarin. Lasă la infuzat până se răceşte. Bea 2 ceaiuri pe zi. În cazul în care ai gâtul inflamat din cauza răcelii, poţi face gargară cu infuzie de rozmarin.
De fiecare dată când simţi că nu mai poţi face faţă unei situaţii stresante, ia o pauză şi respiră profund.