Remedii naturiste pentru sănătatea ficatului şi a pancreasului

10 august 2017   Puterea plantelor

Obiceiurile tale zilnice fie că este vorba de consumul de dulce sau de tutun, cafea ori alcool în timp îşi va pune amprenta mai ales asupra a două organe esenţiale din organismul tău şi anume ficatul şi pancreasul.

Când aceste două organe nu mai funcţionează corespunzător efectele adverse se vor observa atât la nivel fizic cât şi psihic.

Oboseala accentuată este cel mai bun indiciu că ai nevoie de o schimbare atât din punct de vedere alimentar cât şi al obiceiurilor tale.

Consumă mai multe fibre

Cu cât cantitatea de fibre, proteine şi minerale va fi mai mare cu atât mai sănătos va fi organismul tău, mai ales că acestea stimulează o bună funcţionare a sistemului digestiv.

Poţi să optezi pentru hrişcă, mei, quinoa sau ovăz au un impact deosebit de bun mai ales asupra colesterolului şi susţin buna funcţionare a sistemului cardiac.

La micul dejun îţi poţi prepara un bol de mix de cereale la care să adaugi câteva fructe uscate sau nu şi eventual o cană de iaurt.

Anghinarea stimulează peristaltismul

Una dintre cele mai sănătoase legume pentru ficat, vezica biliară cât şi pentru pancreas. Poţi să o consumi în salate sau sub formă de ceai.

Aceasta ajută la eliminarea toxinelor şi la stimularea peristaltismului, aspect care o transformă într-un aliat al digestiei şi al sănătăţii colonului implicit.

Poţi să încerci să adaugi peste anghinare puţin oţet de mere, ulei de măsline şi zeama de la o lămâie şi să înlocuieşti una dintre mesele zilei cu ea.

De asemenea poţi să o bagi în blender alături de avocado, care şi el al rândul său fiind bogat în acizi şi substanţe nutritive susţine buna funcţionare a acestor organe.

Află ce probleme de sănătate poţi trata cu anghinare AICI

Ceaiul verde, sursă de antioxidanţi

Printre cele mai bune calităţi ale acestui ceai se regăseşte ajutorul său în regenerarea celulelor ficatului şi accelerarea arderilor metabolismului.

Poţi să înlocuieşti cafeaua cu lapte şi mult zahăr cu ceaiul verde. Astfel îi vei furniza o cantitatea mai mare de antioxidanţi organismului, atât timp cât nu se depăşeşte doza de o cană pe zi.

Uleiurile organice

Mai ales cele presate la rece cum sunt uleiul de măsline, din seminţe de in sau cânepă, acestea sunt indicate să le adaugi la salate sau să consumi o felie de pâine prăjită dimineaţa peste care să presari câteva picături de ulei.

Aceste uleiuri ajută la o funcţionare corectă a celor două organe, facilitând eliminarea de substanţe nocive din organism şi la regenerarea lor.

Mărul şi sfecla remediu pentru ficat

Hepatomegalia este denumirea ficatului mărit, aceasta poate avea nenumărate cauze de la excesul de tutun, de grăsime, un virus sau alimentaţie incorectă.

Dacă te confrunţi cu dureri în partea dreaptă, oboseală permanentă, nu ezita să te prezinţi la medic pentru un consult amănunţit.

Un aliat al naturii pentru stimularea funcţionării corecte este sucul de măr şi sfeclă.

Pune într-un blender 1 sfeclă, 1 morcov, 1 măr, zeama de la o lămâie şi o cană de apă şi mixează bine.

Consumă acest amestec dimineaţa la micul dejun în loc de cafea şi vei vedea cum starea ta de spirit se va schimba, vei avea mai multă energie şi orice urmă de durerea abdominală va dispărea.

Mai multe