Remedii naturale pentru a scăpa de durerile în gât

1 octombrie 2017   Puterea plantelor

Durerile în gât semnalează o răceală sau o gripă, afecţiuni ce nu trebuie neglijate. Durerile în gât pot fi simptome şi pentru amigdalita, candida, faringită ori laringită, oreion sau varicelă, iar în cazuri nefericite chiar pentru cancer.

O banală durere în gât poate fi tratată cu remedii naturiste care te ajută să scapi rapid de disconfort. Dacă însă simptomele nu se ameliorează după 2- 3 zile, apelează la un consult medical. Infecţiile cronice sau frecvente ale gâtului şi atacurile de răguşeală trebuie clarificate medical.

Pentru a scăpa de

, este foarte important să te hidratezi suficient. Plantele medicinale au efect bacteriostatic şi antiinflamator şi pot fi folosite fie pentru gargara sau consumate sub formă de ceai. Se recomandă ceaiurile de plante precum salvia, cimbru, muşeţel, nalba sau renumita băutură caldă cu lămâie.

Un tratament natural şi uşor de folosit este gargara cu apă călduţă în care dizolvi puţină sare. Sarea acţionează ca un antiseptic ajutând la fluidizarea secreţiilor, reduce inflamaţia şi oferă o ameliorare instantă. La fel de potrivite pentru gargară sunt ceaiul de muşeţel şi salvie.

Mierea are proprietăţi antibacteriene care ajută la procesul de refacere. De asemenea, contribuie la fluidizarea secreţiilor şi reduce inflamaţia. Adaugă 2 linguri de miere într-o ceaşcă cu apă fierbinte şi bea de câteva ori pe zi. O poţi adăuga şi în ceaiul preferat. Ia o lingură de miere şi înainte de a te culca pentru a calma durerile în gât şi pentru a te ajuta să ai un somn liniştit.

Laptele şi alte produse lactate stimulează producţia de mucus, gâtul tău mai bine lubrifiat va deveni rapid mult mai puţin dureros. Prepară-ţi o băutură specială, din 250 ml de lapte fierbinte, un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 lingură de zahăr, 1 linguriţă de miere si o jumătate de linguriţă de scorţisoară.

Infuziile din plante sunt o cale eficientă de a scăpa de durerile gâtului. Fierbe o oală mică de apă, adaugă muşetel, ghimbir sau ceai de lămâie, acoperă recipientul pentru 5 minute, apoi apleacă-te asupra lui şi inspiră aburii, acoperindu-ţi capul cu un prosop. Respiră adânc pe nas şi pe gură alternativ, timp de 5-10 minute.

Cunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene şi antiseptice, usturoiul are efecte benefice şi asupra gâtului. Conţine alicină care ajută la distrugerea bacteriilor care dau dureri în gât. Dacă nu îl poţi consuma în formă naturală, poţi lua capsule.

Mai multe