Remedii care previn formarea cheagurilor de sânge

14 februarie 2018   Puterea plantelor

Cheagurile de sânge care se formează în vene fără un motiv şi care nu se dizolvă în mod natural necesită consultarea unui medic, deoarece pot duce la apariţia unor boli grave, localizate în picioare, plămâni sau creier.

Factorii de risc ce pot duce la formarea

, numiţi şi trombi, variază în funcţie de localizare. Astfel, cheagurile la nivelul venelor se pot forma în urma folosirii unor medicamente, precum anticoncepţionalele sau în urma intervenţiilor chirurgicale. Imobilizarea prelungită la pat, de asemenea, poate duce la formarea cheagurilor de la nivelul venelor.

În cazul trombilor formaţi la nivelul arterelor, factorii de risc cuprind afecţiunile cardiovasculare, diabetul, hipertensiunea arterială, precum şi tutunul.

Cheagurile de sânge apar, cel mai frecvent, la nivelul mâinilor şi al picioarelor şi au ca simptome umflarea membrelor, roşeaţă, tulburări de vedere, dureri în piept.

Este adesea recomandat persoanelor care au un risc mare de a dezvolta cheaguri de sânge. Acesta poate fi consumat după mese şi poate fi adăugat la preparatele pe care le consumi zilnic.

Este considerat un medicament natural pentru mai multe afecţiuni. Acesta previne formarea cheagurilor de sânge la nivelul picioarelor. De asemenea, reduce colesterolul şi excesul de grăsime, care susţin formarea cheagurilor de sânge. Se recomandă consumul a 3 căţei de usturoi zdrobiţi, pe zi.

Ceaiul de coada-şoricelului reduce tensiunea arterială şi previne formarea de cheaguri de sânge, dar şi a migrenelor. Frunzele plantei conţin flavonoide care ajută la dilatarea arterelor periferice. Ceaiul se face din 3 frunze uscate de plantă la o cană de apă clocotită. Se infuzează timp de 5 minute. Se beau 3 ceaiuri pe zi.

Pentru a reduce riscul formării cheagurilor de sânge fă mişcare, consumă multe lichide şi adoptă un stil de viaţă sănătos.

Mai multe