Plante care scad colesterolul

7 octombrie 2017   Puterea plantelor

Ficatul este cel care sintetizează cea mai mare parte din colesterolul de care ai nevoie. Totuşi, când nu este ţinut sub control, se poate transforma într-un duşman pentru sănătate. Apariţia acestei probleme poate fi combătută printr-un regim de viaţă sănătos, o alimentaţie corectă, dar şi prin tratamente naturiste.

Alimentaţia este prima cauză a creşterii colesterolului, prin consumul în exces a mâncărurilor cu multă grăsime. Stresul, lipsa somnului, dar şi fumatul prezintă, de asemenea, risc pentru a înregistra valori mai ridicate ale colesterolului în sânge.

Brusturele protejează ficatul

Fibrele conţinute în rădăcina de brusture sunt capabile de a încorpora compuşi toxici. Astfel, acizii din rădăcina de brusture au proprietatea de a proteja ficatul. Rădăcina de brusture amplifică toate procesele de eliminare: pe cale intestinală, pe cale reno-urinară şi prin piele. Pentru a trata colesterolul fierbe 2 linguriţe de rădăcină fragmentată mărunt, la o cană cu apă. Se beau 2 căini pe zi.

Lămâia cu usturoi detoxifică organismul

Remediul pe bază de usturoi şi lămâie poate detoxifica organismul şi preveni apariţia bolilor, în special a colesterolului mărit. Pregăteşte infuzia folosind 4 lămâi, 4 căţei de usturoi şi 3 litri de apă fiartă. Amestecă aceste ingrediente cu apă caldă, după ce a fost fiartă. Separă amestecul în trei recipiente de sticlă, pe care să le umpli cu apa rămasă. Închidele ermetic şi lasă-le în frigider timp de trei zile. În primele zile consumă o lingură mare din acest remediu cu o jumătate de oră înainte de fiecare masă. Dacă nu apare niciun efect secundar, poţi creşte doza la două linguri pline cu o jumătate de oră înainte de masă. Acest tratament se întinde pe o perioadă de patruzeci de zile, o dată pe an.

Află AICI ce să nu mănânci când ai colesterolul crescut

Rostopasca, plantă tămăduitoare

Cunoscută şi sub denumirea de „Iarbă de negi”, rostopasca este bună pentru colesterol şi ca protecţie hepatică. A fost cunoscută încă din cele mai vechi timpuri ca o plantă tămăduitoare, folosită cel mai adesea pentru afecţiunile pielii, împotriva negilor în special, dar şi pentru afecţiunile oculare. Poate fi folosită sub formă de infuzie, obţinută din 2 linguriţe plantă (doza maximă fiind de 1 g la 24 ore) a o cană cu apă. Se bea treptat în cursul unei zile.

Atenţie!

Nivelul ridicat de colesterol este greu de detectat din cauza lipsei de simptome. În consecinţă, pot apărea probleme serioase la nivelul ficatului şi sistemului cardiovascular.

Mai multe