Negrilica distruge paraziţii intestinali
Negrilica. Fructele sale au un gust aromat, uşor iute, de aceea se pot folosi şi drept condiment. Sub formă de capsule, negrilica este indicată şi în tratarea unor afecţiuni, graţie substanţelor active precum nigelona, melantina, saponozida şi taninul.
Distruge paraziţii intestinali
Graţie acizilor graşi conţinuţi, a aminoacizilor, uleiurilor volatile şi a vitaminelor, negrilica este eficientă pentru combaterea paraziţilor intestinali. Se prepară o băutură din 3 linguri de seminţe de negrilică şi 1 litru de zeamă de varză murată, care se lasă la macerat 12 ore. Se strecoară şi se bea câte 1 cană înainte de fiecare masă.
Negrilica. Combate răceala
Graţie proprietăţilor sale antiinflamatoare, antivirale şi antibacteriene, negrilica este recomandată pentru tratarea răcelilor şi a gripelor. Ameliorează inflamţiile gâtului, reduce febra, întăreşte sistemul imunitar şi luptă împotriva infecţiilor. Prepară o băutură dintr-un litru de vin de casă şi 2 linguriţe de pulbere de seminţe de negrilică, care se pun la fiert împreună. După ce a dat în clocot, se lasă 10 minute şi se strecoară. Se bea un pahar înainte de mesele principale, până la ameliorarea simptomelor.
Pulberea de negrilică este de ajutor împotriva infecţiilor, alergiilor şi a bolilor cronice. Aceasta se obţine prin măcinarea seminţelor de negrilică. Se recomandă consumul a 3 linguri pe zi, adăugate în salate sau în iaurturi. Este contraindicată copiilor şi femeilor însărcinate, deoarece poate să provoace contracţii uterine.
Tratează problemele pielii
Eczemele apar, de obicei, în urma inflamaţiilor, şi se manifestă prin erupţii roşii şi umflături. Negrilica are rol antiinflamator şi antioxidant, ajutând la regenerarea ţesuturilor afectate, fiind recomandată şi în cazul acneei. De asemenea, are şi proprietăţi anti îmbătrânire, protejând pielea împotriva arsurilor solare. Pune pe foc, într-un vas, 4-5 linguri de unt de shea, 2-3 picături de ulei de jojoba şi 3 linguri de seminţe de negrilică. Când amestecul capătă o culoare închisă, adaugă ceară de albine şi amestecă până capătă o consistenţă vâscoasă. Aplică zilnic crema obţinută pe zonele afectate.
Ajută la slăbit
Potrivit Jurnalului de Diabet şi Boli Metabolice, s-a descoperit că seminţele de negrilică pot lupta împotriva obezităţii. În plus, acestea ajută atât la absorbţia glucozei la nivelul intestinului subţire, cât şi la reglarea nivelului colesterolului. Prepară o pulbere pe care o obţii prin măcinarea seminţelor de negrilică. Din aceasta, se administrează un vârf de cuţit amestecat cu miere, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol.
Datorită compuşilor activi, negrilica întăreşte structura foliculilor de păr şi restructurează podoaba capilară. Acestă plantă s-a demonstrat a fi şi un remediu natural de ajutor pentru prevenirea albirii premature a părului. Ca remediu, este folosit uleiul. Se obţine prin amestecul a jumătate de ulei de măsline cu 10 linguri de pulbere de seminţe de negrilică. Se lasă la macerat 2 săptămâni, la lumină, apoi se filtrează cu ajutorul unui tifon şi se depozitează într-un recipient de culoare închisă, la loc întunecat şi rece.
Astmul bronşic
Negrilica are efect antiasmatic şi bronhodilator asupra căilor respiratorii, fiind de folos în cazul acceselor cauzate de astm , răceli sau gripă. Reduce congestia bronhiilor şi are efect expectorant. Se prepară un decoct din 8 grame de seminţe la 1 litru de apă. Se fierbe 5 minute, apoi se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.