Leacuri din natură pentru sindromul premenstrual

14 mai 2018   Puterea plantelor

Sindromul premenstrual sau PMS (premenstrual syndrome) îşi face prezenţa de obicei cu şapte până la zece zile înainte de instalarea menstruaţiei şi se manifestă printr-o serie de modificări la nivel fizic sau psihic.

Intensitatea simptomelor diferă însă de la o femeie la alta, existând şi o formă mai gravă a acestei afecţiuni, ce necesită ajutor medical.

Nu toate femeile suferă de

: crampe durereoase, balonări şi o stare de nervozitate sau de agitaţie. Dar, aproximativ 85% dintre acestea au, în perioada premergătoare menstruaţiei, cel puţin una din simptomele menţionate mai sus

Toarnă 500 ml de apă clocotită peste 3 linguriţe de frunze uscate, acoperă cu un capac şi lasă la infuzat 10 minute. După răcire strecoară şi bea câte 2-3 ceaiuri pe zi.

Pune la macerat 20 g de frunze mărunţite, în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 2 săptămâni. Agită sticla zilnic, de câteva ori, apoi strecoară lichidul. Bea câte 15 picături de 3 ori pe zi.

Toarnă peste o linguriţă de plantă uscată o cană de apă fierbinte ţi acoperă 10 minute. Strecoară ceaiul şi lasă la răcit. Bea 2 căni pe zi, după mesele principale. În amestec cu 1 linguriţă de miere, poţi face şi gargare pentru a trata problemele gingivale şi durerile în gât.

Fierbe, 20 de minute, 2 linguriţe de rădăcină mărunţită în apa care fierbe. Acoperă apoi şi lasă la infuzat 10 minute. Bea în 3 reprize, după mesele principale.

Ceaiul de creţuşcă

Toarnă apa clocotită peste o lingură de flori uscate de creţuşcă şi lasă la infuzat 10 minute. Bea 3-4 căni de ceai rece pe zi.

Încearcă să mănânci mai multe fructe, legume şi cereale în săptămâna premergătoare menstruaţiei. De asemenea, redu consumul de sare, care reţine apa în corp.

Mai multe