Leacuri de ajutor în convalescenţă

7 martie 2014   Puterea plantelor

Măceşele întăresc imunitatea

Datorită conţinutului mare de vitamina C, măceşele întăresc sistemul imunitar în perioada de convalescenţă. Te poate ajuta mult decoctul de măceşe preparat dintr-o linguriţă de fructe la o cană de apă.

După ce apa dă în clocot, mai lasă măceşele să fiarbă încă cinci minute. Apoi, pune decoctul la răcit şi bea din el două-trei căni pe zi.Alte afecţiuni în care se recomandă: enterocolite, tuse, anemie.

Pelinul alungă starea de slăbiciune

Substanţele cu efect antibacterian, care îi dau gustul amar, fac din pelin o plantă bună în convalescenţă. Pulberea de pelin (obţinută prin măcinarea plantei cu râşniţa de cafea) elimină slăbiciunea şi senzaţia de vertij.

Cu un sfert de oră înaintea meselor principale, mai ales dimineaţa, ia o jumătate de linguriţă de pulbere, ţine-o sub limbă, apoi înghite-o. Cura cu acest leac e bine să o ţii o săptămână.Alte afecţiuni în care se recomandă: astenie, tulburări menstruale, boli ale stomacului şi ale ficatului.

Te-ar mai putea interesa:

Sucul de morcovi vindecă rănile

Remedii din plante împotriva răcelii

Lămâia revigorează organismul

În perioada de convalescenţă, sucul de lămâie este de un real ajutor, deoarece te pune pe picioare. Cura cu suc de lămâie trebuie ţinută o lună, dar numai de cei care nu au probleme la stomac.

În prima zi, bea sucul unei lămâi, apoi creşti cantitatea cu o jumătate de lămâie zilnic, până în a cincisprezecea zi. După aceea, scazi până ajungi la o singură lămâie. Alte afecţiuni în care se recomandă: hepatită, bronşită, astm, diabet, astenie.

Pătrunjelul elimină toxinele

De patru ori mai bogat în vitamina C decât portocala, sucul de pătrunjel favorizează transpiraţia, ajutându-te să scapi de toxine. Ca să-l faci, trebuie să mărunţeşti frunzele şi să le pui în storcător cu apă cât să le acopere.

Sucul obţinut îl bei înainte de mesele principale, timp de două săptămâni. Atenţie, însă, femeilor gravide le poate produce contracţii. Alte afecţiuni în care se recomandă: astenie, gută, reumatism, boli ale ficatului.

Mai multe