Infuzia de lavandă combate balonarea

11 martie 2018   Puterea plantelor

Dacă ai probleme cu gazele intestinale şi te umfli, ţi-e greaţă, ceaiul de lavandă te poate ajuta să elimi acest disconfort. Polifenolii din lavandă previn dezvoltarea bacteriilor din intestin şi astfel nu se vor mai crea gaze.

Ştiai că apa şi ceaiul de lavandă hidratează pielea. Fă ceaiul (o cantitate generoasă de flori de lavandă) şi lasă-l să se răcească, apoi varsă-l într-o sticlă cu pulverizator. Spală-te pe faţă cu el. După aceea, stropeşte-te cu apă de lavandă (găseşti în magazinele naturiste). De asemenea, lavanda este un remediu natural contra pierderii părului.

Alungă şi insomnia sau durerile de cap

Unii fitoterapeuţi afirmă că are proprietăţi sedative, ajutându-te să dormi. Insomniile cronice necesită consultul medicului şi nu se tratează aşa. Bea înainte de culcare o cană cu ceai de lavandă pentru un somn odihnitor. Dacă eşti uşor agitat şi nu poţi să dormi, ai putea bea, înainte de culcare, un ceai de lavandă (din flori proaspete sau uscate).

Este cunoscut pentru proprietăţile sale cu efect de calmare. De asemenea, uşurează durerile de cap, combate anxietatea, calmează durerile de dinţi. Lavanda are rolul de a linişti sistemul nervos şi de a îl încetini pe cel cardiocascular, astfel încât să elibereze constricţia (strângerea) vaselor de sânge care pun presiune pe zona capului. Ai nevoie de 2 linguriţe de flori de lavandă şi 4 căni de apă. Adaugă florile în apa fiartă şi lasă-le să stea 15 minute. Strecoară şi bea-l într-un loc liniştit până trece durerea. Vara ai putea să îl bei rece.

Reduce tensiunea arterială

Stresul are un efect negativ şi asupra inimii, afectând în special, presiunea arterială. Şi pentru că lavanda are proprietăţi de calmare a nervilor va ajuta ca stresul să nu creeze probleme aparatului cardiovascular. Această plantă scade nivelul tensiunii arteriale şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Dacă iei medicaţie pentru tensiune, cere întâi sfatul specialistului dacă vrei să foloseşti lavanda ca remediu în această problemă.

Uleiul de lavandă îţi schimbă starea de spirit

Un studiu publicat în Iranian Journal of Nursing and Midwifery Research a demonstrat că inhalarea regulată de ulei de lavandă a ajutat 140 de femei să-şi amelioreze stările provocate de anxietate, prevenind şi stresul. De altfel, s-au observat rezultate pozitive şi în privinţa depresiei postnatale. Celor care au participat la studiu li s-a cerut să inhaleze 3 picături de ulei de lavandă la fiecare 8 ore, pe o perioadă de o lună.

Mai multe