Iată la ce sunt bune măceşele!

17 martie 2016   Puterea plantelor

Am aflat despre numeroasele proprietăţi şi beneficii ale măceşelor după ce am citit o legendă care m-a făcut să vreau să aflu mai multe despre această plantă. Legenda spune că Afrodita - zeiţa frumuseţii, a dragostei, căsătoriei şi a fertilităţii, îl iubea nespus de mult pe Adonis. Însă, acest lucru l-a înfuriat foarte tare pe Marte, zeul războiului, care era îndrăgostit de zeiţă.

Din acest motiv, Marte a vrut să-l ucidă pe Adonis. Afrodita a vrut să împiedice acest lucru şi a fugit în ajutorul jumătăţii ei, dar s-a înţepat într-un măceş. Picături din sângele ei au căzut pe petalele alb-roze ale florilor de măceş şi se spune că aşa au apărut trandafirii roşii.

Iată la ce sunt bune măceşele: au efect antiinflamator

Am studiat şi am aflat cât de multe afecşiuni pot fi tratate cu ajutorul măceşelor. De exemplu, s-au făcut studii în rândul persoanelor care suferă de artrită şi, astfel, s-a dovedit că acestea sunt excelente antiinflamatare.

Pacienţilor care li s-a administrat câte o linguriţă de pulbere de măceşe pe zi, li s-a îmbunătăţit simţitor starea de sănătate (durerile au scăzut în intentistate; în plus, s-a observant şi ameliorarea mobilităţii articulaţiilor cu 25% , în comparaţie cu suferinzii de artrită care au urmat un tratament clasic).

În plus, măceşele sunt recunoscute şi datorită faptului că atenuează senzaţia de greaţă din sarcină, durerile de cap ori stările febrile. În aceste situaţii, se recomandă infuzia de măceşe care se prepară astfel: se pun două linguriţe rase de fructe la o cană cu apă clocotită. Fructele de măceşe se infuzează timp de 20 de minute, apoi ceaiul se strecoară şi se bea.

Te ajută să scapi de kilogramele în plus. Iată la ce sunt bune măceşele

Pe de altă parte, aceste fructe au şi efect diuretic şi laxativ. De aceea, dacă vreţi să scăpaţi de kilogramele în plus se recomandă trei căni pe zi de infuzie de măcese.

Totodată, având un conţinut ridicat de vitamina P, măceşele menţin buna funcţionare a vaselor capilare, ajutând la normalizarea circulaţiei sângelui. De aceea, se mai spune despre măceşe că sunt ocrotitoarele inimii. Măceşele sunt recomandate şi în afecţiunile ficatului, deoarece au proprietatea de a mări secreţia de bilă.

Iată la ce sunt bune măceşele: cu ajutorul acestora pot fi eliminate pietrele de la rinichi

Beneficiile măceşelor nu se opresc aici. Este important de specificat şi faptul că acestea ajută şi la eliminarea pietrelor sau nisipului la rinichi. În plus, măceşele recomandate şi în cazul virozelor, răcelilor. Se pare că acestea au câştig de cauză în lupta cu viruşii şi contribuie şi la scăderea febrei.

Mai multe