Echinacea împiedică apariţia infecţiei, în urma unei tăieturi

11 decembrie 2017   Puterea plantelor

Tăieturile minore nu au nevoie de consultul medicului. Acestea ar trebui curăţate cu atenţie şi acoperite cu un bandaj adeziv sau un pansament curat, când hemoragia s-a oprit.

Cu ajutorul unei bucăţi de pânză curată şi uscată, presează direct pe tăietură timp de 10 minute. Dacă a rămas vreun corp străin în tăietură, cum ar fi sticlă, nu-l înlătura, ci presează în jurul rănii, apoi cere sfatul medicului.

Dacă

încă sângrează după 10 minute, aplică din nou pansamentul pentru alte 10 minute. Dacă sângerarea continuă, presează şi cere sfatul medicului.

O lingură cu sare pusă în 600 ml de apă caldă constituie un bun dezinfectant în situaţiile de urgenţă. De asemenea, este eficientă o compresă înmuiată în 600 ml de apă rece şi 2 linguriţe de oţet.

Un bun unguent poate fi preparat din usturoi pisat amestecat cu puţină miere. Îl întinzi pe o bucată curată de tifon şi îl aplici pe zona dureroasă.

Gălbenelele şi echinacea împiedică apariţia infecţiei, în urma unei tăieturi. După ce ai curăţat tăietura cu infuzie de gălbenele, aplică o alifie cu gălbenele, rocoină, sunătoare sau muşeţel. Levănţica, muşcatăa şi rozmarinul sunt plante antiseptice. Acestea pot fi folosite sub formă de tinctură diluată cu puţină apă sau uleiuri esenţiale diluate.

În cazurile de urgenţă, compresele pot fi preparate din busuioc de câmp pisat, ciocul-berzei, năprasnic, turiţă-mare sau traista-ciobanului.

Cele mai bune uleiuri sunt cel de levănţică şi arbore de ceai. Curăţă zona cu apă caldă care să conţină 5 picături din oricare aceste două uleiuri.

Din clipa în care te-ai rănit ai la dispoziţie 30 minute să te speli şi să te dezinfectezi după care câmpul microbian se instalează.

Mai multe