Cură cu busuioc contra asteniei de toamnă

8 octombrie 2014   Puterea plantelor

Lentoarea în gândire reprezintă o scădere a capacităţii de concentrare şi este un simptom foarte des întâlnit toamna. Alegeţi produsele din soia sau tabletele de soia. 300 mg zilnic asigură aportul de fosfolipide necesare fortifierii creierului.

Includeţi în alimentaţia zilnică peştele, nucile, fructele şi cerealele integrale. Iată un amestec de fructe eficient. Se prepară un decoct din fructe de măceş – 50 g, fructe de cătină – 20 g, afine – 20 g, păducel fructe – 20 g şi busuioc – 10 g frunze. Se pune o lingură din acest amestec la 250 ml de apă, se fierbe 10 minute, se consumă patru căni pe zi, până în ora 15.00.

Astenia fizică şi psihică reprezintă o stare de slăbiciune generală a organismului, tradusă prin stare de oboseală. Ca să scăpaţi de ea, trebuie să adoptaţi minimum 6 săptămâni o alimentaţie bogată în fructe, legume, lactate. Evitaţi tutunul, alcoolul, cafeaua.

Mai poţi citi şi:

- Astenia de toamnă? Iată ce te ajută!

- Medicamente naturale contra asteniei

- Scapă de ASTENIE cu ceai de urzică

Faceţi băi cu ulei din muguri de pin: la o cadă cu apă se adaugă o lingură de ulei.

La fel de utile sunt băile cu muşeţel şi tei: la o cadă cu apă se folosesc 100 g flori de muşeţel şi 150 g flori de tei, se pun într-un săculeţ de pânză care se introduce într-un litru de apă clocotită, se lasă 10 minute, după care atât apa, cât şi săculeţul se pun în baie.

Consumaţi busuioc, sub formă de infuzie: se pune o linguriţă de frunze de busuioc la 250 ml de apă, se infuzează 5 minute, se strecoară, se consumă două căni pe zi.

Polenul stimulează gândirea

Cura cu polen şi propolis este benefică pentru stimularea celulelor cerebrale (1-2 tablete pe zi). De asemenea, lăptişorul de matcă este bogat în vitamine din grupul B şi conţine o cantitate mică de vitamina E. Se ia sub formă de tablete, în cure prelungite şi regulate (1-2 tablete pe zi).

Sunătoarea te scapă de atacurile de panică

Anxietatea reprezintă o stare afectivă patologică ce se caracterizează prin nelinişte, teamă legată de “presimţirea” unui pericol iminent sau a unui insucces. Atacul de panică e o manifestare bruscă a anxietăţii.

Puteţi folosi valeriană, pulbere de rădăcină, un gram seara, înainte de culcare. Se pune sub limbă sau se înghite cu un pahar de apă. De asemenea, puteţi lua sunătoare două tablete pe zi, dimineaţa şi seara, înainte de masă.

Mai multe