Cele mai eficiente leacuri cu cătină

16 iulie 2015   Puterea plantelor

Suc de cătină în caz de hepatită

Sucul din bobiţe de cătină este util bolnavilor de hepatită cronică. Îl prepari dintr-o jumătate de kilogram de boabe şi de 500 ml de miere. Pui boabele într-un tifon, apoi le storci, iar zeama obţinută o torni peste miere. Amesteci bine şi laşi la macerat o zi.

Din sucul obţinut iei câte 2 linguri, de trei ori pe zi. Îl poţi dilua şi cu puţină apă. Este şi un bun întăritor al sistemului imunitar.

Ulei de cătină, eficient în psoriazis

Cătina face minuni şi în îngrijirea pielii, căci îi asigură vitaminele necesare pentru fermitate şi elasticitate (vitamine A, K, E, B).

Eczemele, mâncărimile, dar şi arsurile pielii sunt neplăceri cărora le grăbeşti vindecarea, dacă foloseşti ulei de cătină. Îl aplici de trei ori pe zi, pe zonele afectate. Şi psoriazisul poate fi ameliorat cu ajutorul acestui leac, pe care îl poţi cumpăra de la magazinele naturiste.

De ajutor şi bolnavilor de cancer

În bobiţele acrişoare de cătină se ascund vitamine şi minerale ce reduc din simptomele neplăcute, specifice bolnavilor de cancer care fac chimioterapie. Indicat este ceaiul de cătină, care se obţine dintr-o lingură de fructe zdrobite, peste care torni o cană de apă clocotită. Laşi la infuzat un sfert de oră.

Se administrează de 2 ori pe zi, timp de 21 de zile. Infuzia de cătină este utilă în caz de anemie, diaree, dar şi dacă suferi din cauza oboselii cronice.

Mai multe