Cele mai bune remedii pentru detoxificarea organismului
Ideal este ca detoxificarea organismului să se facă la schimbarea anotimpurilor sau de 2 ori pe an, pentru a ajuta ficatul, rinichii, tractul intestinal, precum şi pielea, în acţiunea lor de protejare a organismului împotriva toxinelor. Ajutoare pentru tractul gastrointestinal
Afinul detoxifică tractul intestinal prin eliminarea florei de fermentaţie şi putrefacţie. De asemenea, menţine concentraţia normală a acidului uric în sânge. Prepari o infuzie din 1 lingură de frunze la 250 ml de apă clocotită şi laşi la infuzat 15 minute. Strecori şi bei pe stomacul gol 3 căni pe zi, cu 30 de minute înainte de mese.
Lemnul-dulce are acţiune diuretică, curăţă colonul, combate infecţiile virale, contribuie la regenerarea celulelor intestinale. Se ia ½ linguriţă de pulbere de lemn-dulce, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, maximum 7 zile, deoarece poate ridica tensiunea.
Aloe vera este o plantă al cărei suc ajută la restabilirea echilibrului acid/alcalin din colon, întăreşte sistemul imunitar, susţine procesele de detoxificare la nivel hepatic şi sangvin, precum şi funcţia vezicii biliare. Planta se foloseşte în uz intern sub formă de capsule sau de suc farmaceutic (băutură care conţine cel puţin 50 % gel).
Seminţele de psyllium conţin o cantitate mare de fibre solubile, care, odată ajunse în intestin, formează o substanţă gelatinoasă ce absoarbe substanţele toxice şi uşurează tranzitul. Rezultate foarte bune s-au obţinut pentru curăţarea colonului folosind tărâţe de psyllium - 1 linguriţă de tărâţe (care se găsesc în magazinele naturiste), în 200 ml de apă sau suc de mere, care se bea o dată pe zi, într-o cură de 3 luni.
Lucerna alcalinizează şi detoxifică organismul, acţionează ca diuretic şi antifungic. Datorită fibrelor din compoziţia sa, are capacitatea să absoarbă şi să elimine reziduurile toxice din organism. Combate retenţia de apă din ţesuturi. Infuzia de lucernă stimulează funcţiile ficatului şi purifică sângele. Pui 1 linguriţă de plantă uscată în 200 ml de apă fierbinte şi laşi la infuzat 10-15 minute. Bei de 2-3 ori pe zi.
Păpădia este un diuretic eficient, curăţă ficatul, stimulează producţia de bilă, ajută la refacerea echilibrului acid/alcalin din sânge. Reduce nivelul colesterolului şi al acidului uric. Ceaiul se prepară ca infuzie sau decoct, din 1-2 linguriţe de plantă mărunţită în 250 ml de apă şi se beau 2-3 ceşti pe zi.
Armurariul are în compoziţie silimarină, care o face eficientă pentru eliminarea toxinelor, reglează funcţia vezicii biliare, a rinichilor şi splinei şi, de asemenea, inhibă stresul oxidativ cauzat de razele ultraviolete ce pot provoca boli de piele. Prepară o infuzie din 1 lingură de armurariu la 1 cană de apă fierbinte (nu clocotită).
Măceşele au efect diuretic, contribuind astfel la eliminarea toxinelor prin urină. Ceaiul se prepară din 2 linguri de fructe zdrobite, care se fierb 10 minute în ½ litru de apă.
Citeşte şi: Vrei mai multă energie? Cura de detoxificare te poate ajuta!
Rădăcina de brusture ajută la detoxificarea sângelui. Prepară un decoct din 2-4 linguri de rădăcină mărunţită la 500 ml de apă. Lasă să fiarbă în vas acoperit, 15-20 de minute, iar când s-a răcit, adaugă 1 linguriţă de miere şi bea câte puţin, pe parcursul unei zile.
Frunzele de alun sunt tonifiante venoase. Pentru curăţarea sângelui se face o infuzie din 25 g frunze de alun la 1 litru de apă clocotită. Se beau zilnic câte 3 ceşti din acest depurativ, între mese.
...pe lângă beneficiile nutriţionale, coriandrul este un puternic agent de purificare? Ajută organismul să elimine metalele toxice periculoase care se acumulează în ţesuturi, muşchi, oase.
Pe lângă faptul că asigură necesarul zilnic de proteine, vitamine şi minerale, spirulina intervine în reglarea tuturor funcţiilor organismului. Ajută în procesul de detoxificare, are important rol antioxidant şi regenerant, accelerează procesul de vindecare, fortifică sistemul imunitar, crescând rezistenţa organismului la infecţii.