Cele mai bune remedii naturiste pentru depresie
Remediile din natură sunt o soluţie eficientă pentru persoanele care se confruntă cu episoade depresive. Poţi apela la ceaiuri, infuzii, suplimente alimentare, dar şi tinctură. Iată câteva dintre cele mai eficiente remedii!
Cura cu lăptişor de matcă, eficientă
Lăptişorul de matcă stimulează scoarţa cerebrală, astfel încât aceasta să secrete neurotransmiţători care induc o stare de bine. Este benefică o cură de o lună de zile cu lătişor de matcă. Iei zilnic 2-4 g de lăptişor de matcă.
În urma acestui tratament persoanele care suferă de stări depresive îşi recapătă pofta de mâncare şi somnul, iar stările de anxietate se reduc considerabil.
Remedii naturiste pentru depresie: sunătoarea
Planta cu efecte puternice împotriva depresiilor uşoare şi moderate este sunătoarea.
Acest fapt se datorează uleiurilor volatile, a taninului şi a hipericinei conţinute de această plantă medicinală.Se face infuzie dintr-o linguriţă cu plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită şi se beau 2-3 căni pe zi.
Remedii naturiste pentru depresie: valeriana
Uleiul volatil conţinut de valeriană are efect calmant, de aceea este indicat în stări de anxietate şi în cazul lipsei puterii de concentrare. Este de ajutor infuzia de valeriană, pe care o obţii dintr-o linguriţă de rădăcină de plantă uscată, peste care torni o cană cu apă fierbinte.
Laşi la infuzat 5-10 minute. Bei infuzia seara, înainte de culcare. Poţi lua şi capsule cu extract de valeriană, de 3 ori pe zi, patru săptămâni.
Remedii naturiste pentru depresie: muşeţelul
O plantă eficientă împotriva stărilor de nelinişte este muşeţelul, potrivit unui studiu al oamenilor de ştiinţă americani de la Universitatea din Pennsylvania. Voluntarii din primul grup au primit un medicament placebo, iar ceilalţi participanţi au primit capsule cu muşeţel, pentru două luni.
Simptomele de anxietate s-au redus la cei care au primit capsulele, în timp ce la celelalte persoane nu a existat nicio ameliorare. Poţi apela şi la infuzia obţinută din două linguriţe de flori uscate, peste care torni o cană cu apă fierbinte. Laşi la infuzat 10 minute. Bei două-trei căni pe zi, timp de o lună.
Remedii naturiste pentru depresie: spanacul
Bogat în acid folic, spanacul ajută organismul să producă serotonină, substanţă cunoscută şi drept hormonul fericirii. Cercetătorii britanici de la Universitatea Oxford şi de la Universitatea Bangor, au demonstrat importanţa acidului folic în tratatrea depresiei în urma unui studiu, la care au participat 1.000 de persoane cu stări de anxietate.
O treime dintre participanţi aveau un nivel mic de acid folic, iar în urma tratamentului, stările depresive s-au ameliorat considerabil. O porţie de spanac, de 2-3 ori pe săptămână, va preveni apariţia bolii.