Cele mai bune remedii naturale pentru bolile de ficat

29 iunie 2016   Puterea plantelor

Aşadar, iată care sunt - în opinia specialiştilor în domeniu, cele mai bune remedii naturale pentru bolile de ficat: Infuzia cu anghinare, un bun adjuvant în hepatite Anghinarea s-a dovedit a avea un efect extraordinar în hepatite. În cazul în care suferiţi de această boală, apelaţi cu încredere la infuzia cu anghinare. Iată cum se prepară: 2 linguriţe de frunze la o cană cu apă clocotită. Cura cu infuzie de anghinare trebuie ţinută timp de 21 de zile. Apelează cu încredere şi la ghintură Specialiştii în domeniu spun despre ghintură că este un panaceu pentru afecţiunile hepatice şi biliare. Ghintura stimulează secreţia biliară, este tonic hepatic, reface şi protejează celulele hepatice. Printre principiile active ai ghinturei, responsabilă de proprietăţile hepato-protectoare, se numără alcaloidul genţianina şi amarogentina, precum şi uleiurile volatile. Acesti compuşi se regăsesc din plin în această plantă. Şi armuraiul este un excelent tratament pentru bolile de ficat Armurariul este o plantă ţepoasă, de vreun metru înălţime, cu tulpini şi frunze de un verde şters, cu flori roşiatice, care fac nişte seminţe cu gust amărui. Specialiştii în domeniu spun că armuraiul protejează foarte bine acest organ.

Ba mai mult, studii făcute în Germania, Statele Unite, Italia, Austria au arătat că armurariul este în prezent unul dintre cele mai puternice remedii naturale contra afecţiunilor hepatice. Silimarina, un compus al acestei plante, ajută la formarea de celule hepatice noi. Astfel ficatul se regenerează. Ceaiul de armurariu este recomandat în hepatitele virale şi cronice, dar şi în ciroze.

Şi infuzia de creţuşcă este recomandată în caz de ciroză. Iată cum se prepară: o linguriţă de pulbere la 250 ml de apă clocotită; se acoperă timp de câteva minute şi se consumă două căni pe zi, timp de 10 zile pe lună.

Mai multe