Cele mai bune ceaiuri pentru menţinerea sănătăţii sistemului digestiv

12 februarie 2019   Puterea plantelor

Ceaiul de coriandru

Graţie proprietăţilor digestive pe care le are, ceaiul de coriandru este recomandat pentru îmbunătăţirea sistemului digestiv sau a constipaţiei.

De asemenea, acesta stimulează sistemul nervos, îmbunătăţind memoria şi performanţelor creierului. Pune la fiert 1 cană cu apă şi, când dă în clocot, adaugă coriandrul, lăsând să mai fiarbă 5 minute. Ţine 3 minute la infuzat, apoi strecoară.

Ceaiul de oregano

Dacă îl vei bea imediat după masă, ceaiul de oregano va ajuta la accelerarea procesului de digestie a alimentelor, fiind de folos, în acelaşi timp, pentru întărirea imunităţii datorită efectelor sale antioxidante şi antibacteriale.

oarnă 400 de ml de apă peste 2 linguriţe de frunze uscate de oregano şi lasă la infuzat aproximativ 5-7 minute. Dacă vrei, poţi îndulci gustul cu miere, când ceaiul a ajuns la temperatura camerei.

Ceaiul de păpădie

Acest ceai aduce o mulţime de beneficii organismului, fiind recomandat, pe lângă menţinerea sănătăţii sistemului digestiv, într-o serie de afecţiuni precum obezitatea, anemia sau pietrele la rinichi. Totodată, este indicat şi pentru reglarea nivelului colesterolului şi pentru protejarea ficatuluil.

Toarnă 200 ml de apă clocotită peste 1 lingură de plantă şi lasă 10 minute la infuzat, apoi strecoară. Se bea 1 cană de ceai de păpădie după fiecare masă principală, într-o cură de 2 săptămâni.

Mai multe