Ceaiuri care alungă astenia de primăvară
Din fericire, pentru toate aceste probleme există ceaiurile naturale care ne pot fi de mare folos. Astenia de primăvară este o afecţiune de sezon care se manifestă printr-o stare permanentă de oboseală, slăbiciune fizica şi uşoară depresie.
Poate fi provocată şi de faptul ca acum rezerva ta de vitamine a ajuns la final, iar organismul are nevoie să primească mai multe elemente nutritive care să ofere corpului energie.
Acum este momentul pentru o alimentaţie bazată pe fructe şi legume proaspete.
Ceaiul de urzică
O cură cu ceai va avea efecte benefice vizibile asupra întregului organism. Printre ceaiurile care luptă cu succes împotriva asteniei de primăvară se află ceaiul de urzică. Acesta conţine nenumărate vitamine şi minerale, chiar daca are un gust nu tocmai plăcut.
Ceaiul de soc se recomandă persoanelor care doresc să slăbească sau pentru cele care vor să-şi menţină silueta.
După perioada de iarnă unde consumul de carne a fost crescut iar activitatea fizică a fost cu mult redusă este momentul să ajutăm organismul să se detoxifice. Acum este momentul în care trebuie să ne aprovizionăm cu vitamine şi minerale naturale.
Ceaiul de pelin
Alături de ceaiul verde sau de muşeţel, ceaiul de pelin este ideal pentru a curăţa organismul şi pentru a-l pregăti pentru vară.
Ceaiul de dafin
Trebuie menţionat faptul că ceaiul de frunze de dafin este benefic în tratarea gripei cât şi a laringitei, iar ceaiul de fenicul este indicat în astmul bronşic, stările depresive, faringită, amigdalită dar şi bronşită.
Atenţie!
Există o serie de remedii naturiste şi pentru alergii şi anume ceaiul de iarbă de mare, trei-fraţi-pătaţi, mentă şi coada şoricelului.