Ceaiul de pelin calmează indigestia şi durerile menstruale

27 decembrie 2018   Puterea plantelor

Anxietate

Dacă anxietatea e ceva care îţi dă bătăi de cap zilnic, poţi încerca o scurtă cură cu ceai de pelin. Acesta poate să diminueze stresul, depresia uşoară şi anxietatea. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă. Se beau 1-2 căni pe zi, timp de cel mult 3 zile. Nu prelungi cura, deoarece pelinul poate avea efecte adverse, devenind toxic pentru organism.

Indigestie

Ceaiul de pelin a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a uşura durerile de stomac şi cele cauzate de indigestie, pentru a reduce balonarea şi crampele. Unii compuşi din acest ceai stimulează bila şi ne ajută să digerăm mai eficient alimentele.

Dureri menstruale

Un inamic redutabil al crampelor menstruale, ceaiul de pelin poate fi un remediu natural eficient în tratamentul dismenoreei (durerea menstruală). De asemenea, este util pentru femeile care au ajuns la menopauză. Trebuie evitat, însă, de femeile însărcinate, pentru că poate declanşa naşterea prematură sau poate duce la pierderea sarcinii.

Obezitate

Vitaminele din gama B prezente în ceaiul de pelin stimulează metabolismul şi procesul de ardere a grăsimilor, ceea ce le poate fi de ajutor persoanelor care încearcă să slăbească. Organismul este energizat cu ajutorul acestui ceai şi lucrează mai eficient.

Cataractă

Ceaiul de pelin încetineşte dezvoltarea cataractei (opacifierea cristalinului), datorită cantităţii de vitamina A prezentă în compoziţia sa. Vitamina A este un antioxidant cu rol în menţinerea sănătăţii sănătăţii vederii şi în prevenirea degenerării maculare.

Mai multe