Ceaiul de muşeţel alungă migrenele

8 iunie 2018   Puterea plantelor

Florile de muşeţel conţin vitamina C şi vitamina B1, minerale, şi ulei eteric. Planta are atât proprietăţi antiimflamatorii, analgezice, antiseptice, emoliente, anestezice, cicatrizante, sudorifice şi antialergice.

poate fi consumat atât sub formă de ceai şi infuzie, cât şi în tincturi sau unguente. Dacă eşti alergică la aspirină, evită remediile cu muşeţel. Planta conţine acid salicilic, prezent şi în compoziţia aspirinei.

Graţie efectului antiinflamator şi antiseptic, muşeţelul este recomandat în sângerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întâi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă.

În caz de arsuri, dermatite sau eczeme, muşeţelul îţi vine în ajutor. Cele mai folosite sunt compresele locale cu frunze de nalbă şi flori de muşeţel, dar mult mai eficient este uleiul din plantă pe care îl poţi prepara în casă.

Ai nevoie de 10 g de flori de muşeţel stropite cu alcool de 70 de grade. Pătrezi soluţia într-un vas închis, timp de 2-3ore, la temperatura camerei. După aceea, adaugi 100 ml de ulei de floarea-soarelui sau ulei de sunătoare. Încălzeşti amestecul, agitând din când în când, până ce alcoolul s-a evaporat, şi îl strecori.

O cană de ceai de muşeţel te ajută să scapi de migrene şi dureri de cap. Imediat ce simţi apariţia durerii, pregăteşte o infuzie de muşeţel.

Aceasta se preparată dintr-o linguriţă de plantă lăsată la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită. În cazul tulburărilor de somn, infuzia se bea cu 20 de minute înainte de a merge la culcare.

Datorită efectului lor antiseptic, florile de muşeţel tratează cu succes abcesele dentare în faza de debut şi calmează durerile după o intervenţie stomatologică.

Prepară o infuzie din 3 linguri de flori la o cană de apă clocotită. După răcire, ia câte o gură şi ţine ceaiul în zona dureroasă. Repetă procedeul la fiecare oră.

Mai multe