Ce beneficii au cuişoarele
Sprijină digestia
Cuişoarele îmbunătăţesc digestia prin stimularea secreţiei de enzime digestive şi înlătură greaţa şi flatulenţa. Rumeneşte 3 cuişoare într-o tigaie fără ulei, pisează-le bine şi ia pulberea împreună cu o linguriţă de miere.
Stimulează imunitatea
Cuişoarele conţin compuşi care ajută sistemul imunitar prin creşterea numărului de globule albe din sânge. În plus, au proprietăţi antibacteriene care luptă împotriva unui mare număr de agenţi patogeni - în trecut, şi-au dovedit eficacitatea împotriva holerei.
Ajută la controlul diabetului
La bolnavii de diabet, insulina fie este produsă în corp în cantitate insuficientă, fie nu este produsă deloc. Extractul de cuişoare, arată un studiu american, imită în anumite privinţe insulina, astfel încât ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge.
Păstrează sănătatea oaselor
Tinctura de cuişoare include compuşi fenolici precum eugenolul şi derivaţii lui. Aceştia păstrează densitatea osoasă şi îmbunătăţesc rezistenţa la întindere a oaselor în caz de osteoporoză. Cuişoarele au fost utilizate în timp şi pentru durerile de dinţi, care pot fi atenuate tot datorită prezenţei eugenolului.
Remediu pentru durerile de cap
Poţi diminua durerea de cap cu ajutorul cuişoarelor. Bea un pahar cu lapte în care ai pus 3 cuişoare pisate împreună cu un vârf de linguriţă de sare.
Pot fi de ajutor în cancerul de plămâni
Cuişoarele se află în cercetări pentru proprietăţile lor anticanceroase. Un studiu arată că sunt de ajutor în fazele incipiente ale cancerului de plămâni.