Busuiocul, aliatul tău în crizele alergice
În India busuiocul este cunoscut sub denumirea de tulsi, tradus acest cuvânt însemnând cel incomparabil, şi este folosit de mii de ani pentru tratarea diferitelor afecţiuni pe cale ayurvedică mai ales pentru a alunga stresul zilnic.
Printre beneficiile sale extraordinare, busuiocul poate fi de mare ajutor în afecţiuni precum răceală, gripă, gripă porcină, diabetul, astmul bronşic, otitele, durerile de cap, deranjările stomacale, bolile cardiovasculare, febră, hepatitele virale, malaria, stresul sau chiar tuberculoza. Deci, este într-adevăr un remediu incomparabil de natural şi sănătos.
Te scapă de reacţiile alergice
Dacă vrei să ţii insectele la distanţă de tine sau te-am muşcat o insectă ori te confrunţi cu reacţii alergice, busuiocul atât planta cât şi ceaiul de busuioc te pot ajuta. În plus este considerat ca fiind cea mai bună metodă de a scăpa de metalele grele din corp, mai ales de mercur.
Este folosit în scopuri medicinale mai ales datorită proprietăţilor sale antiinflamatoare, specialiştii fiind de părere că poate fi de mare ajutor persoanelor cu diabet deoarece ajută la menţinerea glicemiei în valori bune.
Poţi să foloseşti această plantă în salate, sucuri, smoothie-uri, supe creme sau alături de legumele trase la tigaie. Gustul său inconfundabil îţi va încânta papilele gustative.
Este interzis înainte de intervenţii chirurgicale
Dacă urmează să ai parte de o intervenţie chirurgicală evită să consumi busuioc cu o zi înainte deoarece acesta are efecte diuretice, motiv pentru care este folosit cu precădere în tratarea infecţiilor urinare. Acţiunea sa protectoare se răsfrânge şi asupra vaselor de sânge fiind un tonic şi un afrodisiac excelent.
Dar te poţi folosi de proprietăţile sale antiseptice şi atunci când speli fructele sau legumele să adaugi o mână de busuioc mai ales când le clăteşti sau poţi să adaugi câteva picături de ulei de busuioc.
Află cum poţi combate astenia de toamnă cu ajutorul busuiocului AICI
Macerat la rece, elixirul tinereţii
Specialiştii şi apifitoterapeuţii afirmă despre această plantă că dacă alegi să o macerezi la rece vei obţine un adevărat elixir al tinereţii şi sănătăţii.
Aşa că pune două mâini de busuioc într-o oală de 5 litru cu apă călduţă şi lasă la macerat de dimineaţa până seara. Filtrează apoi maceratul şi pune-l deoparte, în timp ce planta rămasă trebuie să o opăreşti cu un litru de apă şi să o laşi la infuzat maxim 15 minute după care să o filtrezi. Atât maceratul cât şi infuzia trebuie puse în cadă peste apa fierbinte. Bucură-te timp de 20-30 minute de efectele tonice asupra fizicului dar şi asupra psihicului ce ţi le oferă, în plus te va ajuta să îţi întăreşti imunitatea.
De asemenea poţi să îţi prepari o infuzie de busuioc şi să o consumi pe parcursul zilei. Pune într-o cană cu apă fierbinte o linguriţă de plantă şi lasă la infuzat 15 minute. Poţi să bei o cană de infuzie de busuioc după masa de prânz sau după cină de maxim 3-4 ori pe săptămână.
Pentru combaterea stresului alege când ajungi acasă să arzi câteva picături de ulei esenţial de busuioc într-un recipient de aromoterapie, efectele revigorante se vor simţi imediat iar somnul va fi mult mai profund. Atenţie însă la cantitatea folosită.