Aliaţi de nădejde pentru neplăceri femeieşti
Creţişoara, bună în dureri menstruale
Durerile menstruale şi de cap, precum şi infecţiile urinare şi cele vaginale pot fi combătute cu ajutorul remediilor din creţişoară.
Prepară o infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă şi bea câte două căni cu ceai pe zi.
Efectele se vor vedea în scurt timp. Creţişoara poate fi administrată şi sub formă de tinctură, pe care o găseşti la magazinele naturiste.
Pentru neplăcerile de mai sus, ia câte 30 de picături pe zi. Administrată sub formă de pulbere, creţişoara este recomandată şi ca tratament adjuvant în chisturile ovariene şi în infertilitate.
Te-ar mai putea interesa:
- Probleme cu inima? Iată ce plante te pot ajuta!
- Plante pentru un somn liniştit
Mărarul stimulează lactaţia
Mărarul intră şi el în tabăra cu aliaţi ai sănătăţii femeilor.
Este bun pentru mămicile care alăptează, planta fiind recunoscută pentru capacitatea sa de a stimula secreţia laptelui.
Frunzele proaspete de mărar pot fi consumate oricând, cel puţin dimineaţa şi seara, pentru a atenua durerile de sâni, de burtă şi stările nervoase din timpul menstruaţiei.
Pentru a preveni osteoporoza, sunt recomandate curele cu salate şi mărar (cel puţin 20 de grame), timp de două săptămâni.
Curele trebuie ţinute măcar de două ori pe an. Mărarul conţine fitoestrogeni, care ajută şi la diminuarea bufeurilor de căldură şi a transpiraţiilor nocturne din timpul menopauzei.
Coada-şoricelului, de ajutor în anexită
Dacă ai infecţii vaginale ori anexită, poţi încerca băile de şezut cu infuzie de coada-şoricelului (trei linguri de plantă la 500 ml de apă clocotită), în fiecare seară, înainte de culcare, cel puţin 5 zile.
Datorită uleiurilor eterice conţinute, muşeţelul are acţiune antibiotică, fiind indicat în diverse infecţii vaginale (candidoză). Poţi face băi de şezut cu o infuzie preparată din două linguriţe de flori de muşeţel la 200 ml de apă fiartă.
Gălbenelele au un efect calmant asupra mucoaselor genitale. Dacă ai leucoree sau tricomonază, poţi face spălături locale cu o influzie de gălbenele preparată din 10 g de flori la 100 ml de apă clocotită.
Pentru combaterea secreţiilor vaginale abundente, se pot face băi de şezut cu infuzie de pelin (2 linguriţe de plantă la 200 ml de apă fiartă).
Salvia, indicată la menopauză
Planta echilibrează nivelul lactaţiei la mamele care alăptează. Ca şi lavanda, salvia este un prieten de nădejde de fiecare dată când suntem copleşite de gânduri.
Când nu ne putem elibera sentimentele, reacţiile, emoţiile, un ceai cu salvie face minuni.
Infuzia o prepari dintr-o lingură de plantă uscată la o cană cu 250 ml de apă.
Poţi bea câte un ceai de salvie de trei ori pe zi. Pentru sindromul premenstrual sau pentru simptomele specifice menopauzei, sunt indicate şi băile antistres cu salvie.
Câteva linguri la o cadă cu apă sunt numai bune ca să uiţi de stările în care îţi vine din senin să plângi.
Info: Sucul de mărar băut cu 5 minute înainte de masă combate obezitatea.