Afecţiuni în care ţelina îţi vine în ajutor

7 martie 2017   Puterea plantelor

Reumatismul

Din frunzele de ţelină poţi să faci o infuzie foarte bună dacă ai dureri reumatice. Îţi trebuie 2 linguri de frunze tocate şi uscate, alături de 500 ml de apă fiartă. Acoperi un sfert de oră vasul, apoi strecori infuzia şi o bei după răcire, pe parcursul unei zile.

Extrapont

Cu infuzia de ţelină se poate ţine o cură de maximum 30 de zile, pentru a combate simptomele reumatismului.

Cistita

Din seminţele de ţelină se face un remediu util în tratarea cistitelor, alături de tratamentul recomandat de medic, pentru a grăbi vindecarea. Peste o linguriţă de seminţe, pui o cană cu apă clocotită şi le laşi la infuzat 20 de minute. Apoi, strecori ceaiul şi, după ce s-a răcorit, adaugi puţină miere.

Gastrita

Rădăcina de ţelină o poţi folosi în timpul tratamentului unor afecţiuni digestive, precum gastrita. Este necesar să bei o infuzie de rădăcină de ţelină pe zi. Pentru aceasta ai nevoie de 4 linguri de rădăcină mărunţită şi 4 căni de apă clocotită. Din acest leac iei de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Insomnia

Nu poţi pune geană pe geană noaptea? Sucul de ţelină îţi poate readuce somnul. Ia 1-2 linguriţe de suc de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de mesele principale!

Sfat

Dacă suferi de boli de piele (psoriazis, acnee, eczeme), pe o perioadă de o lună, bea zilnic 2 pahare de suc de ţelină.

Mai multe