Această plantă înlocuieşte sarea şi piperul!
Tarhonul face parte din categoria plantelor parfumate, aromate, ce poate fi folosit în bucătărie. În antichitate această plantă era folosită drept antidot pentru veninul şerpilor.
Dacă te supără durerile de dinţi sau ai o valoare mărită a tensiunii arteriale, tot tarhonul este soluţia. Această plantă bucurându-se de reale proprietăţi medicinale, având mari beneficii asupra sistemului digestiv, tratând cu succes digestia leneşă, balonarea, sughiţul şi crampele stomacale.
În plus, este eficient şi pentru a regla menstruaţia, stările nervoase, cît şi să te ajute să te odihneşti mai bine, în special când eşti obosit.
Ceaiul de tarhon, bun digestiv
Benefic pentru sănătatea ta, ceaiul de tarhon va facilita eliminarea toxinelor, contribuind în acelaşi timp la creşterea secreţiilor biliare.
La o cană de apă fiartă se adaugă o lingură de frunze de tarhon şi se lasă 10 minute la infuzat, după care se bea cel puţin o cană pe zi.
Componentele speciale ale tarhonului sunt tanini, terpena, arome care prezintă reale calităţi terapeutice mai ales în cazul afecţiunilor stomacului şi ficatului.
Cum se foloseşte tarhonul
Prin uscare, tarhonul pierde o parte bună din uleiurile esenţiale , motiv pentru care imediat ce s-a uscat această plantă se recomandă a se consuma doar la gătit sau la prepararea ceaiului.
Este extrem de eficient în a înlătura paraziţii intestinali mai ales în cazul copiilor.
Tarhonul are în compoziţia sa flavonoide şi uleiuri esenţiale, minerale şi vitamine de care corpul tău are nevoie pentru ca sistemul imunitar să fie puternic pe tot parcursul anului.
Fiind o sursă bună de antioxidanţi, este indicat a fi folosit mai ales dacă te confrunţi cu dificultăţi de concentrare dar şi dacă vrei să previi îmbătrânirea prematură.
În urma unor cercetări recente făcute de către oamenii de ştiinţă spanioli, se pare că tarhonul calmează durerile cauzate de artrită. Deci un bun motiv să începi şi tu să îl foloseşti, iar pentru asta trebuie să pui într-un borcan 3 pumni de frunze de tarhon mărunţite şi să acoperi cu 500 de mililitri de oţet de mere. Lasă la macerat o săptămână, apoi filtrează compoziţia şi consumă aproximativ 50 de mililitri din această licoare înainte de fiecare masă şi astfel vei avea grijă de sănătatea arterelor tale.