5 remedii eficiente pentru înţepăturile de ţânţari

11 iunie 2018   Puterea plantelor

Înţepăturile de insecte nu sunt periculoase, dar pot provoca reacţii grave la persoanele alergice. Ei bine, primul lucru pe care ai tendinţa să-l faci este să te scarpini. Dacă agresezi locul din cauza mâncărimii, rişti să provoci infecţie, precum şi ruperea pielii.

Se spune că femelele ţânţar depind de sângele uman, de care au nevoie pentru a extrage proteinele. În timpul procesului de hrănire, femela

şi injectează saliva.

Poţi să ţii aceste insecte la distanţă cu ajutorul aparatelor antiţânţar sau a insecticidelor. De ajutor în cazul înţepăturilor de ţânţari sunt însă şi remediile din natură.

Cuburile de gheaţă calmează durerea şi senzaţia de mâncărime cauzată de înţepăturile de ţântari. De asemenea, este recomandată spălarea cu apă şi săpun. Aplică un prosop cu gheaţă peste zona inflamată şi ţine aproximativ 10 minute.

Un vârf de pastă de dinţi pe înţepătură poate face minuni. Fluorul pe care-l conţine acţionează ca un calmant, un puternic antihistaminic natural care te ajută să ameliorezi durerea în câteva minute.

Menta calmează mâncărimile, reduce iritaţia, inflamaţia şi răcoreşte pielea. Aplică pe înţepături frunzele proaspăt zdrobite de mentă.

Aplicat sub formă de comprese locale, ceaiul de gălbenele vindecă înţepăturile de insecte, inclusiv a celor de albine. Infuzează o mână de gălbenele într-un litru de apă clocotită, timp de 5 minute. Aplică 3-4 comprese pe zi.

Aplică pe zona afectată, de 2-3 ori pe zi, ulei volatil de levănţică. Amestecă 3 picaturi de ulei esenţial de levănţică, o linguriţă cu alcool şi 2 picături cu ulei esenţial de muşetel.

Mai multe