Vindecă-te cu o cură de crudităţi!
Hrana crudă este cea mai vitalizantă. Energia vitală ce se degajă în corp în timpul unui regim de crudităţi are un efect foarte puternic de reorganizare a materiei. Astfel, bolile cele mai grave nu rezistă unui regim de crudităţi îndelungat, pentru că tot ce nu este în concordanţă cu câmpul morfogenetic al organismului, acum foarte energizat şi împrospătat, este eliminat din corp.
În alimentele crude, enzimele, vitaminele şi mineralele se găsesc într-o stare pură şi foarte uşor asimilabilă, de aceea există remedii specifice pentru diferite boli, denumite „alimente-medicament”. Regimul exclusiv pe bază de crudităţi permite o mai bună integrare în mediu, creşte vitalitatea şi vindecă bolile prin energizare intensă.
Un astfel de regim, ţinut timp mai îndelungat (mai multe săptămâni), necesită însă o digestie foarte bună. Persoanele care nu au un foc digestiv puternic nu se pot încumeta la o astfel de cură decât pentru câteva zile. Din cauza alimentaţiei industrializate şi excesiv prelucrate, majoritatea oamenilor au digestia perturbată.
Îndeosebi persoanele care suferă de ulcer gastro-duodenal, colită sau dischinezie biliară trebuie, înainte de abordarea unui regim bazat pe crudităţi, să-şi întărească focul digestiv prin consumul de alimente pure, preparate cât mai simplu.
Un exemplu bun în acest sens este grâul integral măcinat şi apoi fiert 10-15 minute. Prin această strategie se pot ameliora şi chiar vindeca majoritatea afecţiunilor digestive, care sunt, de altfel, generate chiar de erorile alimentare.
Alimente-medicament pentru diabet
Fructe: alune, căpsune, coacaze negre şi roşii, dude negre, lamâi, mandarine, fragi, măsline negre, mere, migdale, mure, nuci, pere, portocale, zmeură, vişine;
Legume: anghinare, arpagic, cartofi, castraveţi, ceapă, praz, creson, dovleac, hasma, morcovi, napi, salată, spanac, sparanghel, ştevie, tomate, ţelină, urzică, varză, salată de păpădie, ciuperci;
Cereale: grâu integral, porumb, ovăz (făină crudă);
Lactate: chefir, brânză dulce de vaci;
Leguminoase: soia, fasole verde.
Dieta cu fructe împotriva migrenelor
O smochină, două curmale, două migdale şi 5 stafide negre se lasă la înmuiat în apă peste noapte şi se consumă la micul dejun atât lichidul, cât şi fructele înmuiate.