Vă doare burta? Mâncaţi usturoi!

1 iulie 2009   Problemele tale

Cum ne dăm seama că avem paraziţi intestinali? Simptomele seamănă cu cele ale unei toxiinfecţii alimentare.

Afecţiunea se poate manifesta prin alergii, tuse, febră, dureri musculare, balonări, constipaţie sau diaree, lipsa poftei de mâncare, scădere în greutate, nervozitate, dureri de cap. În cazul tuturor parazitozelor, igienizarea mediului ambient este esenţială.

Păstrarea, respectarea regulilor de igienă alimentară, spălatul mâinilor la venirea de la joacă, spălatul sub jet prelungit a legumelor şi zarzavaturilor sunt metode de prevenţie.

Ca tratament se pot folosi cu succes plantele cu acţiune antiparazitară. Pentru distrugerea paraziţilor, lăsaţi la macerat în 750 ml apă 30 g seminţe de dovleac decorticate şi 10 g pelin. Lăsaţi la macerat maximum două ore. Se consumă 3 căni pe zi pentru adulţi (750 ml) sau 250 ml pe zi pentru copii – timp de 10 zile.

Alte soluţii salvatoare:

Pelin

Faceţi o infuzie din 25 g plantă la 500 ml de apă.

Usturoi

Puneţi 10 g usturoi pisat în 500 ml de apă.

Afin

Se face o cură de o lună de zile cu 3 căni pe zi de infuzie dintr-o linguriţă de frunze la o cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat 20 de minute. Se consumă zilnic, după fiecare cană de ceai de afin, câte o linguriţă de fructe de afin.

Coriandru şi anason

Se recomandă consumul dimineaţa, pe nemâncate, timp de 7 zile. Se face un decoct. Se fierbe 10 minute câte o linguriţă din fiecare la 100 ml apă.

Seminţe de dovleac pentru copii

La copii se recomandă câte 5 seminţe de dovleac decorticate consumate dimineaţa pe stomacul gol sau amestecul din 50 g seminţe de dovleac măcinate, 50 g miere, doi căţei mari de usturoi pisat. Se face o pastă şi se consumă câte o linguriţă dimineaţa pe nemâncate până la terminarea cantităţii.

Mai multe