Trucuri pentru a scăpa de balonare

19 iulie 2017   Problemele tale

Dacă ştii că te numeri printre persoanele cu o digestie lentă şi eşti şi sedentar atunci află câteva trucuri bune pentru a scăpa de senzaţia de balonare.

Ţine cont de faptul că balonarea şi constipaţia sunt două probleme care netratate pot avea repercursiuni grave asupra sănătăţii tale.

Mănâncă puţin şi des

Cu cât este mai copioasă masa ta cu atât procesul de digestie va fi mai lent şi mai greoi, iar acest aspect se va putea observa atât fizic datorită balonării cât şi psihic deoarece senzaţia de disconfort te va distrage de la buna funcţionare a treburilor tale zilnice. În plus, trebuie să ţii cont de faptul că anumite alimente odată ajunse în stomac vor fermenta, iar combinaţiile de alimente interferează cu digestia şi astfel apar gazele intestinale, deloc plăcute mai ales dacă ai de făcut multe drumuri. Dacă organismul tău nu poate elimina gazele intestinale, aceastea urcă iar către stomac şi în felul acesta apare balonarea.

Cu cât vei mânca mai lent şi vei mastica fiecare bucăţică mai atent cu atât mai mic va fi riscul să te confrunţi cu probleme digestive ulterior. Trebuie să ţii cont de cea mai importanta regula şi anume nu vorbi atunci când mănânci. Aerul inspirat poate duce la formarea de goluri de aer în stomac, şi ulterior la apariţia senzaţiei de balonare.

Fă din fiecare masă a ta un ritual menit să te alimenteze cu energie şi sănătate. Nu sări peste mese şi nu te grăbi.

Evită pe cât posibil alimentele care observi că favorizează senzaţia de balonare şi anume varza, conopida, broccoli sau anumiţi carbohidraţi. Cel mai bine ar fi să te asiguri că ai în fiecare zi un iaurt grecesc la îndemână pe care să îl consumi, mai ales seara dacă simţi senzaţia de foame. Acesta va optimiza activitatea florei intestinale şi gastrice şi te va feri de balonare.

Ceaiurile diuretice un bun adjuvant

Unul dintre cele mai bune remedii, atât timp cât eşti atent la cantitate şi la combinaţiile făcute. Optează pentru plantele precum cruşin, păpădie, măceşe, coada şoricelului. În felul acesta vei avea grijă de siluta , digestia şi imaginea ta.

Află cum să scapi de balonare cu ajutorul plantelor AICI

Nu sări peste orele de somn

Ştiai că balonarea poate fi o cosecinţă a orelor puţine de somn? În cazul în care obişnuieşti să faci nopţi albe, îţi expui sistemul digestiv mai ales la un timp extrem de scurt pentru a-şi regla funcţiile sale, astfel încât intestinele nu apucă să îşi ducă treaba la bun sfârşit. Iar în cazul în care mai ai şi obiceiul să ronţăi diverse produse chiar înainte de culcare atunci chiar îi creezi serioase probleme.

Cel mai indicat ar fi ca după ora 18-19 să nu mai mănânci absolut nimic, să nu faci abuz de consum de apă, să eviţi ceaiurile diuretice după această ora şi să îi aloci organismului un minin de 2-3 ore de la ultima masă până când mergi la culcare pentru a-şi finaliza treburile şi apoi să te bucuri de un somn odihnitor.

Mai multe