Tratamente naturiste pentru durerile de burtă
Gălbenelele tratează ulcerul
Dacă vrei să domoleşti arsurile date de ulcerul gastric, poţi consuma cu încredere ceai de gălbenele. Se toarnă o cană cu apă clocotită peste două linguriţe de flori uscate de gălbenele şi se lasă vasul acoperit un sfert de oră.
După ce s-a strecurat, se beau câte două căni pe zi, una pe stomacul gol şi cealaltă între mese. Infuzia obţinută dintr-un amestec de 20 g gălbenele, 10 g nalbă, 5 g tătăneasă, 15 g sunătoare şi 10 g flori de salcâm face minuni în tratarea ulcerului gastric şi duodenal.
Pune la fiert jumătate de litru de apă şi toarnă apa clocotită peste amestecul de plante. După ce ai lăsat cinci minute să infuzeze, poţi bea de trei ori pe zi câte o cană cu ceai. Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Menta înlătură indigestia
După o masă copioasă, este posibil ca indigestia să-ţi afecteze organismul. Menta îţi vine în ajutor, înlăturând crampele, calmând dereglările digestive şi stimulând vezica biliară. Este indicat maceratul de mentă, pe care îl prepari astfel: pune în apă frunze de mentă, lasă să stea şase ore într-un loc întunecos şi ferit de căldură, apoi strecoară şi consumă ca atare sau cu miere.
O linguriţă pe zi are efecte benefice pentru stomac. Infuzia de mentă se prepară din câteva frunze uscate la o cană cu apă. Planta se infuzează cel mult trei minute. Pentru aromă, se poate adăuga în infuzie, după preparare, o feliuţă subţire de lămâie. Se folosesc şi capsulele cu ulei de mentă, care sunt la fel de eficiente în tratamentul afecţiunilor stomacale.
Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Mugurii de brad combat crizele de gastrită
Pentru a calma durerile provocate de gastrită, mugurii de brad sunt aliaţi de încredere. Bea zilnic câte două căni cu infuzie de muguri de brad, pe care o prepari din două linguri de muguri la 250 ml de apă clocotită.
La fel de bună în crizele de gastrită este şi infuzia din flori de nalbă, care se face dintr-o linguriţă de plantă la o cană cu apă clocotită. Nalba proaspătă poate fi folosită şi sub formă de macerat. Pune o linguriţă de plantă la o cană cu apă rece şi lasă preparatul peste noapte.
A doua zi strecoară amestecul, încălzeşte-l puţin şi păstrează-l călduţ într-un termos. Se beau patru căni pe zi. Pe lângă muguri de brad, încearcă şi frunzele de orz verde (se găsesc în magazinele cu produse naturiste).
Conţin multe vitamine, minerale şi enzime, care ajută organismul să combată bolile. Decoctul, preparat din două linguri de frunze de orz verde şi 200 ml de apă, băut de două ori pe zi, reduce aciditatea gastrică.
Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Frunzele de zmeur, indicate în enterocolită
Manifestările obişnuite ale enterocolitei sunt durerile abdominale şi balonările, boala evoluând cu timpul spre anemie. Frunzele de zmeur înlătură aceste neplăceri. Prepară un ceai dintr-o cană cu apă clocotită şi o linguriţă cu frunze uscate.
După ce a stat la infuzat timp de 10-15 minute, într-un vas acoperit, se strecoară şi se beau câte două căni pe zi, între mese. De asemenea, amestecă 50 g nalbă de pădure, 50 g muşeţel şi 20 g urzică moartă. Pune trei linguriţe de amestec de plante la 500 ml de apă şi bea trei căni zilnic, înainte de mese.
Tratamente naturiste pentru durerile de burta - Coriandrul calmează spasmele
Contra gazelor intestinale, îţi sunt de mare ajutor coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale. Infuzia din coriandru o prepari dintr-o linguriţă de fructe zdrobite la 250 ml de apă clocotită. Ceaiul îl bei pe parcursul unei zile.
Din fenicul, prepară o infuzie din jumătate de linguriţă de fructe la 200 ml de apă fierbinte, din care bei câte puţin, după mesele principale. Tot sub formă de infuzie, poţi consuma măghiranul, din care ai nevoie de o linguriţă de plantă la 200 ml de apă fierbinte. Poţi bea câte trei infuzii de măghiran pe zi.
Ce mai poţi încerca
- Ia înainte de masă o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.
- Bea dimineaţa şi seara apă cu argilă (o lingură de argilă la 300 ml de apă; se lasă de seara până dimineaţa).
- Compresele abdominale cu bitter suedez.
- Busuioc, infuzie dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml apă clocotită, se consumă seara, o cană, înainte de culcare
- Cimbru, o linguriţă de plantă se macerează în o lingură de apă rece, timp de 5 minute, se introduce maceratul în 250 ml de apă clocotită, se infuzează 15 minute, se strecoară şi se consumă două căni pe zi
- Pulbere de cărbune/cărbune medicinal, se administrează câte un gram, zilnic, dimineaţa şi seara; are rol detoxifiant şi calmează crampele.