Tratamente naturiste pentru astenia de toamnă

11 octombrie 2017   Problemele tale

Tinctură de rozmarin

Luată de 3 ori pe zi, tinctura de rozmarin alungă iritabilitatea şi-ţi redă energia deoarece are proprietăţi tonice. Iei o linguriţă de soluţie în amestec cu 100 ml de apă.

Rozmarinul îl poţi folosi şi sub formă de infuzie, ulei esenţial, capsule.

Îţi îmbunătăţeşte şi digestia, te scapă de dureri de cap şi te protejează de viroze. Infuzia este de ajutor şi ea, dar numai dacă o bei în timpul zilei, altfel poate da insomnie.

La 250 ml de apă pui 2 pliculeţe de plantă şi infuzezi 15 minute. Bei 2-3 căni pe zi. Cu uleiul esenţial de rozmarin poţi face inhalaţii sau îl poţi pune în apa de baie.

Infuzie din seminţele de schinduf

Din seminţe de schinduf poţi face o infuzie. Îţi trebuie 2 linguriţe de seminţe pe care le ţii un sfert de oră în 250 ml de apă clocotită. Strecori şi bei după răcire. Repeţi procedura de 2-3 ori pe zi.

Ceaiul din seminţe de schinduf este indicat în stările de astenie fizică şi psihică, dar şi în nevroză, tuse, diabet, tulburări de digestie.

Citeşte şi: De ce apare astenia de toamnă

Macerat de cătină

Maceratul de cătină alungă oboseala fizică şi creşte imunitatea. În plus, îţi dă un plus de vitamine ( C, B1, E) care stimulează apetitul.

Maceratul se face din 2 linguriţe de fructe şi o cană cu apă rece. Le laşi peste noapte la macerat, apoi fierbi totul circa 2 minute. Strecori şi bei înainte de masă, de-a lungul zilei, în 3 reprize.

Ceai de anason

Astenia nervoasă poate fi alungată şi cu ajutorul ceaiului de anason, un bun stimulent pancreatic. Îl poţi lua sub formă de infuzie sau de pulbere. O linguriţă de pulbere de anason se ţine sub limbă 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă.

Infuzia se face din 2 linguriţe de plantă şi 250 ml de apă clocotită. După strecurare, bei din ea de 3 ori pe zi, între mese.

Mai multe