Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă

6 noiembrie 2015   Problemele tale

Această afecţiune inestetică apare din cauza secreţiei unei cantităţi mari de hormoni de câtre organism, astfel că pielea îşi schimbă aspectul: tenul este gras, apar punctele negre, coşuri inflamate, cu puroi.

Acneea juvenilă este localizată în diverse zone, cea mai afectată fiind faţa, gâtul, umerii, zona cervicală şi pieptul. La acest proces contribuie, în egală măsură, o alimentaţie dezechilibrată şi bogată în grăsimi, cum este fast-food-ul, lactatele şi dulciurile, consumate în cantităţi mari în perioada adolescenţei.

Astfel, o primă măsură în tratamentul acestei afecţiuni este consultarea unui medic dermatolog, dar şi o îngrijire adecvată a tenului (produsele dermatocosmetice, deşi mai scumpe, sunt de mare ajutor). De asemenea, tratamentele naturiste pot fi de mare folos în astfel de cazuri!

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu argilă şi lămâie

Argila este renumită pentru rezultatele uimitoare pe care le are în tratarea acneei. Astfel, se amestecă 2 linguriţe de argilă cu suc de lămâie şi se lasă să acţioneze. Se îndepărtează cu apă călduţă.

O altă variantă este să amestecaţi argila, sucul de lămâie şi o picătură de ulei esenţial de levănţică, bergamotă sau arbore de ceai pentru prepararea unei alte măşti eficiente. Aceste uleiuri esenţiale au acţiune bactericidă, dar şi relaxantă.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - felii de castravete

Feliile de castravete proaspăt, aplicate pe zonele cu acnee, pot calma erupţiile inflamate, cu mâncărimi, curăţă în profunzime şi tonifică pielea.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu miere şi lămâie

Această mască este ideală pentru curăţarea în profunzime a porilor. Atât mierea, cât şi lămâia sunt antibiotice naturale, împreună fiind o combinaţie puternică împotriva petelor şi a coşurilor.

Ai nevoie de o jumătate de lămâie, 2 linguriţe de miere naturală şi un vas de sticlă sau ceramică. Amestecă ingredientele până când acestea formează o pastă şi aplic-o pe faţă, masând uşor pielea. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi îndepărtează cu apă călduţă.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu bicarbonat de sodiu şi lămâie

Amestecă 1-2 linguriţe de bicarbonat de sodiu cu puţină apă până când obţii o pastă, apoi aplic-o pe tenul curat. Lasă masca să acţioneze 20-30 de minute. Pentru rezultate mai bune, lasă masca să acţioneze peste noapte. Bicarbonatul neutralizeaza pH-ul pielii şi distruge bacteriile.

Pasta are dublu rol: previne apariţia acneei şi o tratează, şi îndepărtează punctele negre. După ce te clăteşti cu apă călduţă pe faţă, aplică apoi pe ten, gât şi decolteu o cremă nutritivă antiacneică.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - aloe vera

Seva plantei de aloe vera sau gelurile pe bază de aloe fac minuni pentru tenul acneic. Aplicate direct pe zonele cu probleme, acestea reduc inflamaţia şi favorizează cicatrizarea pielii.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu albuş de ou

Pentru tenurile acneice sunt indicate şi măştile cosmetice cu albuş de ou, care curăţă pielea şi o hidratează în acelaşi timp. Pentru un peeling eficient se amestecă un albuş de ou cu miere, ulei de migdale şi făină de ovăz.

Tratamente naturiste pentru acneea juvenilă - mască cu aspirină şi miere

După ce ai curăţat perfect pielea feţei, îţi poţi prepara o mască cu aspirină şi miere, care ajută la diminuarea inflamaţiilor şi la eliminarea bacteriilor din substraturile pielii.

Ai nevoie de trei pastile de aspirină (netamponată), o lingură de miere şi o linguriţă de apă. Într-un bol, se amestecă aspirina zdrobită cu apa până când se dizolvă, iar apoi se adaugă mierea şi se mixează pănă ce totul devine o pastă. Se lasă să acţioneze 20 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduţă.

* În funcţie de gravitatea acneei, afecţiunea se poate ameliora sau dispărea în decurs de câteva săptămâni dacă tratamentele se aplică constant (2-3 săptămână), fără întreruperi.

Mai multe