Sucul de dovleac, bun pentru durerile de spate

27 decembrie 2012   Problemele tale

Durerile şi inflamaţiile pot fi ţinute sub control printr-o alimentaţie echilibrată, în care să predomine legumele, fructele şi cerealele. Iată cinci alimente care nu ar trebui să lipsească de pe masa reumaticilor.

Cartoful. Sucul de cartof ajută la eliminarea toxinelor şi reprezintă un excelent remediu împotriva reumatismului. Se administrează două linguriţe de suc proaspăt, obţinut din cartofi cruzi, înainte de mesele principale. Decoctul obţinut din fierberea a 30 g de coajă de cartof, strecurat şi băut zilnic, e o sursă de săruri minerale şi un foarte bun detoxifiant.

Dovleacul. Sucul proaspăt extras din dovleac, amestecat cu o linguriţă de miere poate fi consumat zilnic pentru ameliorarea durerilor şi reducerea inflamaţiilor reumatismale. Tratamentul trebuie să dureze cel puţin trei luni.

Ţelina. Consumată crudă sau sub formă de extract din seminţe, ţelina are efect tonic asupra stomacului şi rinichilor şi ajută la detoxifierea organismului. Se administrează 5-10 picături, într-un pahar cu apă fierbinte, înainte de masă.

Lămâia. Bogată în vitamina C, lămâia este un foarte bun antioxidant, are efect antiinflamator, ajută la detoxifierea organismului şi acţionează ca un diuretic natural. Bolnavii de reumatism ar trebui să consume sucul a 2-3 lămâi pe zi pentru ca tratamentul să aibă rezultatele dorite.

Mâncaţi zilnic miez de nucă

Nucile. Bogate în săruri de zinc, magneziu, sulf, fier, calciu şi vitaminele A, B şi E, nucile au o mare valoare energetică. Se recomandă consumarea zilnică a miezului de la şase nuci, care se mestecă bine. Cataplasmele cu frunze de nuc, aplicate local, reduc durerile reumatice.

Mai multe