Soluţii pentru curăţenie preparate din citrice
Cojile de citrice curăţă urmele de săpun
Păstrează cojile de portocale, pentru că poţi şterge cu acestea petele de apă şi urmele de săpun rămase pe robinete, pe chiuvete şi alte suprafeţe metalice. Partea albă a cojilor are uleiuri naturale care lustruiesc atât suprafeţele din metal, cât şi pe cele din lemn care s-au mătuit.
Cu zeamă de lămâie cureţi şi dezinfectezi frigiderul
Mirosurile neplăcute din frigider şi petele din interiorul acestuia sunt eliminate mai uşor cu zeamă de lămâie. Înmoaie un burete în zeamă de lămâie şi şterge interiorul sau pur şi simplu lasă-l în frigier pentru a da un miros plăcut. Lămâia se poate folosi şi pentru curăţarea blatului de marmură pătat. Tai o lămâie în jumătate, presari sare şi freci suprafaţa blatului.
Citeşte şi: Ce afecţiuni poţi trata cu suc de lămâie
Alte soluţii pe care le poţi prepara în casă
Curăţă faianţa cu pastă de dinţi
Dacă ai în casă pastă de dinţi expirată păstreaz-o pentru curăţenie. Faianţa prinde luciu din nou dacă o cureţi cu pastă. Pui puţină pe o perie sau pe un burete abraziv şi freci bine suprafaţa murdară. Limpezeşti cu apă rece la final. Este şi un bun odorizant natural, deci poţi folosi pastă de dinţi şi pentru curăţarea altor recipiente sau suprafeţe nu miros neplăcut.
Băuturile carbogazoase, bune pentru îndepărtarea depunerilor de piatră
Acidul fosforic pe care-l conţin sucurile carbogazoase au efectul de a face să dispară petele dificile şi depunerile de piatră de pe chiuvete sau din toalete. Toarnă puţin, aşteaptă să acţioneze 10-15 minute, apoi curăţă cu o perie şi clăteşte cu apă. Cu ele poţi face ca noi şi geamurile automobilului sau poţi îndepărta mirosul neplăcut din coşul de gunoi.
Cuptor ca nou cu ajutorul sosului de roşii
Interiorul cuptorului este o provocare când vine vorba de curăţenie. Aplică un strat de sos de roşii sau ketchup din comerţ, freacă şi lasă-l să acţioneze un sfert de oră. Şterge apoi cu o bucată de pânză umedă. Reţine că vasele din cupru se curăţă în acelaşi mod.