Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat

25 august 2015   Problemele tale

O ţigară conţine peste 2.000 de substanţe chimice toxice pentru organism, care favorizează în timp la dezvoltarea multor afecţiuni.

Specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au veşti bune pentru cei care intenţionează să renunţe la viciu. Dacă ai în jur de 30 de ani, renunţarea la fumat îţi va aduce 10 ani de viaţă în plus.Cei care renunţă la 40 de ani mai câştigă nouă ani. Şi tot aşa. Până şi cei care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace au multe de câştigat de pe urma renunţării la ţigări: astfel, foştii fumători care au suferit un infarct au un risc de două ori mai mic de a mai face altul decât cei care continuă să fumeze.

Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunţi la acest viciu, îţi prezentăm câteva soluţii naturale care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - ginseng

Această plantă are capacitatea de a diminua din plăcerea obiceiului de a fuma. Consumat în mod regulat, ginsengul inhibă producţia de dopamină, acel neurotransmiţător responsabil pentru starea de bine, care se activează în contact cu nicotina conţinută de ţigări.

Dacă nici acest lucru nu te convinge să renunţi la acest viciu, îţi prezentăm câteva soluţii naturale care să te ajute în lupta cu acest viciu!

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - valeriana

Valeriana este o plantă cu efecte sedative, care are însă capacitatea de a diminua stresul şi anxietatea provocate de renunţatul la fumat.

Astfel, consumul a 2-3 ceşti de infuzie de valeriană zilnic pot ţine sub control dorinţa de a fuma. Cel mai bine este să le consumi seara, înainte de somn.

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - cuişoare

Cuişoarele sunt condimente extrem de sănătoase şi inhibă pofta de fumat. Tocmai de aceea, se recomandă ca imediat după fumat să se ţină în gură câteva cuişoare timp de două ore.

Soluţii naturale pentru renunţarea la fumat - piperul Cayenne

Piperul Cayenne este extrem de eficient în dezintoxicarea organismului de substanţele nocive din ţigară. În plus, includerea acestui condiment în alimentaţie diminuează pofta de a fuma şi stimulează curăţarea plămânilor.

Mai multe