Soluţii naturale contra aftelor

26 noiembrie 2014   Problemele tale

Aftele - stomatita aftoasă, în termeni medicali - apar sub forma unor leziuni (băşicuţe) mici albe, pe limbă, interiorul obrajilor şi pe buze. În cazuri extreme, rănile se pot extinde în interiorul gâtului, dând dureri la înghiţire.Aftele apar cel mai frecvent la sugari şi la copii mici, dar şi la vârstnici şi la persoanele cu anumite boli (cancer, anemii).

Puse în baza unui sistem imun deficitar, a stresului şi a alimentaţiei dezechilibrate, aftele apar în majoritatea cazurilor şi din cauza creşterii în exces a Candidei albicans (ciupercă aflată în oricare organism, în stare latentă). Iată cum poţi trata aceste micuţe răni dureroase din interiorul gurii.

Ca factor declanşator mai pot fi şi antibioticele, nivelurile hormonale dezechilibrate şi surmenajul. Deşi aftele trec de la sine în cel mult 10 zile, remediile naturale te pot ajuta în reducerea simptomelor. Apă de gură făcută în casă

• Apă cu sare – Ai nevoie de o jumătate de linguriţă de sare pe care o adaugi şi într-o cană de apă călduţă. După ce sarea s-a dizolvat, îţi clăteşti cu acest lichid gura şi apoi îl scuipi.

Mai poţi citi:

- De ce aftele?

- Tratează afetele cu ,,medicamente" naturale

- Gel cu propolis pentru afte

• Apă cu oţet şi sare - Amesteci o jumătate de linguriţă de sare cu două linguriţe de oţet şi cu apa călduţă (250 ml) şi faci o gargară. Nu înghiţi. Aceste ingrediente acţionează pe post de antifungic natural.

• Oţet de mere - Acesta reuşeşte să restabilească nivelul pH-ului din organism şi-i permite să lupte împotriva Candidei. Oţetul din vin este cel mai bun tratarea aftelor bucale, însă fiind foarte tare, va trebui îndoit cu puţină apă, atunci când îţi clăteşti gura.

Anumite uleiuri esenţiale pot ajuta la reducerea senzaţiilor neplăcute provocate de aftele bucale. Recomandate sunt cele de lavandă, cuişoare, oregano şi arbore de ceai. O opţiune ar fi să torni o picătură de ulei peste pasta de dinţi, înainte de periaj. Sau să pui într-o ceaşcă de apă călduţă câteva picături şi să faci gargară. Clăteşte-ţi gura de două sau de trei ori, în fiecare zi.

Mai multe