Sfecla roşie curăţă ficatul
Specialiştii au demonstrat că pigmentul roşu din sfeclă ajută organismul în lupta împotriva cancerului. Aceştia au descoperit că sucul de sfeclă este un inhibitor puternic al mutaţiilor celulare. Mai mult, consumul acestei legume vă ajută să reduceţi colesterolul, ceea ce duce la limitarea riscului de apariţie a bolilor de inimă.
Consumul de sfeclă în timpul sarcinii este benefic şi pentru bebeluş. Sfecla e bogată în folaţi, esenţiali pentru sănătatea ţesuturilor. Consumul de alimente bogate în această substanţă este foarte important, mai ales în perioada sarcinii, pentru dezvoltarea coloanei vertebrale a fătului.
Sucul de sfeclă roşie are foarte multe vitamine, îmbunătăţeşte metabolismul, combate anemia şi are efect de detoxifiere a ficatului, ajutându-l să distrugă grăsimile depozitate. În sfecla roşie se mai găseşte o combinaţie unică de sodiu şi calciu, ceea ce contribuie la dizolvarea calciului şi eliminarea excesului din organism.