Sfaturi pentru ameliorarea sindromului de colon iritabil

3 februarie 2016   Problemele tale

Sindromul de colon iritabil este o afecţiune recurentă, mai ales în rândul femeilor, fiind o boală aflată în strânsă relaţie cu stresul. În acest caz, consultul de specialitate al unui medic este absolut necesar, însă există şi câteva remedii naturiste care pot atenua această afecţiune a omului modern.

Tratament cu suc de aloe vera şi frunze de mentă Pe lângă recomandările medicului, poţi încerca şi câteva remedii naturiste cu rol de adjuvant, precum tratamentul cu suc de aloe vera şi mentă. Astfel, ai nevoie de două linguri de suc de aloe vera şi câteva frunze de mentă (15 grame) sau ulei esenţial de mentă. Tot ce trebuie să faci este să fierbi echivalentul a două pahare de apă şi să adaugi la final sucul de aloe vera şi frunzele de mentă, pe care le amesteci bine şi le laşi la infuzat nu mai mult de 10 minute. Bea un pahar dimineaţa şi unul seara, după cină, timp de 10 zile consecutiv. De asemenea, este important să bei acest tonic medicinal la temperatura camerei. Aloe vera vindecă inflamţiile şi iritaţiile colonului, fiind singurul aliment care, în contact cu stomacul, nu se transformă în gaz. Dimpotrivă, sucul de aloe vera are efect cicatrizant şi detoxificant la nivelul colonului şi previne durerea abdominală. În plus, acest remediu natural va echilibra tranzitul intestinal, astfel că episoadele de constipaţie sau diaree vor dispărea. Potrivit British Medical Journal, mentolul din frunzele de mentă diminuează contracţiile musculare şi ajută intestinele să se relaxeze. Durerile, crampele, constipaţia sau diareea vor dispărea şi ele.

Cura cu argilă

Este cel mai bun remediu natural contra colonului iritabil. Absoarbe impurităţile şi gazele din intestin, reface flora intestinală, reglementează funcţia normală a intestinului. Se bea de trei ori pe zi, cu o jumătate de ora înainte de masă (o linguriţă de pulbere la un pahar de apă, lăsată să se dizolve, de la o administrare la altă).

- Evitaţi produsele lactate, alimentele grase sau mult prea condimentate. Nu consumaţi băuturi carbogazoase sau cafea;

- Este recomandat să mâncaţi în cantităţi mici, de şase ori pe zi, de exemplu;

- Consumaţi mai multe fibre şi legume;

- Consumaţi salate din papaya;

- Beţi suc de prune, ovăz sau mere;

- Seminţele de in sunt indicate;

- Beţi ceai de muşeţel sau de scorţişoară;

- Consumaţi în mod regulat suc de sfeclă roşie sau de morcovi. Pe lângă faptul că sunt extrem de nutritive, acestea protejează şi detoxifiază colonul;

- Reduceţi pe cât posibil situaţiile de stres - emoţiile negative, stările de anxietate sau grijile reprezintă factori siguri în declanşarea bolii;

- NU mai fumaţi!

Mai multe