Scapă de durerea de măsea cu aceste leacuri!

5 octombrie 2017   Problemele tale

Sunt sigură că cel puţin o dată în viaţă această cumplită durere de măsea ţi-a dat bătăi de cap, cel mai indicat este să nu laşi să treacă mai mult de 6 luni fără a face un consult stomatologic, să porţi o periuţă de dinţi cu tine sau măcar apă de gură şi după fiecare masă să te speli pe dinţi sau măcar să îi clăteşti cu apa destinată acestei acţiuni.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi alimentaţiei, deoarece acesta poate juca un rol important în menţinerea danturii sănătoase.

Băuturile acidulate pot afecta smalţul dinţilor, iar cafeaua, vinul roşu, inclusiv fumatul îşi pot pune amprenta asupra calităţii şi aspectului danturii tale.

Capsaicina reduce durerea

Unul dintre cele mai vechi trucuri pentru a combate durerea de măsea atunci când nu îţi este posibil să ajungi la medic este pasta cu ghimbir şi ardei iute roşu şi asta datorită concentraţiei de capsaicină din ambele alimente ce contribuie substanţial la reducerea durerii.

Pune pudră din ambele produse în cantităţi egale şi amestecă cu apă până obţii o pastă şi apoi cu ajutorul unui beţişor aplică pasta pe gingie şi menţine acolo până când durerea dispare.

Un alt truc bine de ştiut este clătirea gurii cu o soluţie formată din apă şi sare timp de 30 de secunde, în felul acesta vei curăţa toate impurităţile din cavitatea bucală care irită mai ales gingiile. Pentru acest truc trebuie să pui o linguriţă de sare la fiert în 200 de mililitri de apă, când a fiert o laşi un pic să se răcească până devine călduţă şi apoi îţi clăteşti gura.

Tinctura de smirnă reduce inflamaţia

Beneficiile naturii asupra sănătăţii tale sunt multiple astfel că smirna poate să îţi distrugă bacteriile aflate în cavitatea bucală şi totodată să reducă inflamaţiile de la nivelul gingiilor mai ales.

Dacă nu vrei să o cumperi gata făcută atunci ai varianta să o prepari acasă. Ai nevoie de o linguriţă de pudră de smirnă pe care să o dizolvi în 400 de mililitri de apă caldă. Las-o 30 de minute, apoi strecoar-o şi foloseşte o lingură din tictura astfel preparată pentru a-ţi clăti gura de cel puţin 3 ori pe zi.

Află cum poţi scăpa de paradontoză AICI

Banala gumă de mestecat te poate ajuta

În cazul în care ai un dinte rupt poţi să acoperi gaura respectivă cu gumă de mestecat şi astfel vei reduce disconfortul resimţit, însă nu mai amâna vizita la medicul stomatolog.

Evită să ajungi să se găurească dantura, la semnalarea primului indice de carie ia măsuri.

Castravetele ameliorează durerea

Ca şi în cazul gumei de mestecat, castravetele te poate ajuta dacă pui în locul cariat al dintelui sau al măselei o bucăţică mică din miezul castravetelui. La fel poţi proceda şi cu usturoiul sau ceapa.

Un alt truc eficient este acela se a masa gingiile cu zeama de la o lămâie, pe lângă faptul că au foarte multe vitamine, mai ales o concentraţie mare de vitamina C, lămâia poate calma disconfortul din zona măselelor. Poţi chiar să clăteşti gura cu zeama de la o lămâie. Efect asemănător pare a avea şi pălinca, licoarea ce anihilează orice durere de dinte, dacă alegi să ţii pălinca în gură preţ de câteva secunde, apoi să clăteşti gura cu ea.

Nu te feri să mergi al medicul specialist ori de câte ori ai nevoie, prevenţia este extrem de importantă atunci când vine vorba despre sănătate.

Mai multe