Scapă de ASTENIE cu ceai de urzică
* Infuzii de plante. Amestecaţi plante uscate precum flori de arnică, coajă de stejar, sunătoare, gălbenele, coada calului, creson şi mărunţiţi-le.
La o cană de apă fiartă se pune o lingură din amestecul de plante şi se lasă la infuzat 1-2 minute, după care se strecoară şi se beau 2-3 căni pe zi.
* Ceai de urzică. Puteţi bea infuzii de urzică, până la doi litri pe zi, de cătină albă, 2-3 căni zilnic, infuzie de turiţă mare, 3 căni pe zi, tinctură de angelică 10 picături cu o jumătate de oră înaintea mesei de prânz.
* Grâu încolţit. Acesta este bogat în vitamine şi întăreşte organismul.
O cură de tije de păpădie şi grâu încolţit face minuni primăvara.
* Multe legume şi fructe! Dieta trebuie să fie bogată în fructe şi legume proaspete. Importante sunt sucurile de citrice, de ţelină, de morcov, salatele sau legumele preparate prin fierbere: urzici, spanac, untişor.
O combinaţie foarte bună este amestecul de 300 g suc de morcov cu 200 g suc de spanac.
* Miere şi polen. Pentru a scăpa de astenie, folosiţi-vă de puterea produselor apicole.
Mierea, ceara, polenul, nectarul, propolisul, lăptişorul de matcă, veninul de albină, păstura aduc beneficii organismului în această perioadă.
Iată care sunt simptomele
Principalele simptome ale asteniei de primăvară sunt oboseala, diminuarea randamentului fizic şi intelectual, imposibilitatea concentrării, modificarea ritmului somn-veghe, uneori uşoare ameţeli şi chiar scăderea apetitului.
Toate acestea creează pacientului o stare de nervozitate, iritabilitate sau chiar anxietate.