Remedii pe bază de apă pentru detoxifierea organismului

20 octombrie 2015   Problemele tale

Astfel, pH-ul neutru este în dreptul cifrei 7.0, sub 7.0 este un pH acid, iar ce se ridică deasupra înseamnă un mediu alcalin. Un pH acid derivă din următoarele, o dietă în mare parte formată din ingrediente acide (mâncare gătită, lactate şi produsele animale), stres emoţional, toxicitate mare în corp sau orice alt proces care împiedică oxigenarea cât şi alimentarea cu nutrienţi necesari celulelor.

Corpul va încerca să compenseze mediul acid folosing minerale alcaline. Dacă dietă noastră nu conţine destule minerale pentru compensare, acizii nu vor face decât să creeze blocuri acide în celule.

Drept consecinţă, mediul acid poate determina o hipersensibilitate a sistemului nervos, un risc crescut de a suferi de diverse boli, dar şi oboseală cronică.

Iată, aşadar, câteva remedii care vor contribui la detoxifierea organismului, alături de o alimentaţie echilibrată şi sănătoasa!

Apă cu frunze de mentă

Combinaţia de apă şi frunze proaspete de mentă este delicioasă şi răcoritoare, iar la nivel intern poate purifica sângele, această băutură fiind extrem de utilă în detoxifiere şi curăţarea pielii.

Se pot consuma 2 litri de apă cu mentă zilnic, însă este recomandat ca băutura să se bea treptat, în înghiţituri mici. Iată de ce:

- Frunzele de mentă conţin enzime digestive; - Consumând în mod regulat apă cu mentă, organismul va absorbi mai eficient nutrienţii din alimente; - Dacă suferi frecvent de stări de balonare, apa cu mentă îţi va fi de mare ajutor.

Apă cu miere

Apa cu miere (se diluează o lingură de miere într-un pahar cu apă) dimineaţa, pe stomacul gol, are numeroase beneficii pentru sănătate, dacă respecţi acest ,,ritual'' timp de câteva săptămâni:

- Apa cu miere este extrem de hrănitoare şi diminuează pofta de dulce, mai ales dacă urmezi un regim de slăbire;

- Diminuează durerile provocate de artrită; fiind un antibiotic natural, mierea elimină toxinele;

- Mierea diluată în apă oferă vitalitate, energie şi purifică sângele.

Apă cu lămâie

Bea în fiecare dimineaţă un pahar de apă în care ai stors sucul de la o jumătate de lămâie. Apa cu lămâie este o soluţie alcalină foarte potrivită pentru a echilibra pH-ul organismului.

Această băutură îmbunătăţeşte digestia, este un excelent diuretic, întăreşte imunitatea şi îţi oferă energia necesară pentru a începe ziua, datorită vitaminelor pe care le conţine.

Apă cu oţet de mere

La fel ca în cazul apei cu lămâie, se diluează o lingură de oţet de mere într-un pahar cu apă şi se bea în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. Deşi aroma nu este tocmai plăcută, această băutură are numeroase beneficii pentru organism:

- Ajută digestia datorită acizilor esenţiali din oţetul de mere;

- Dacă bei un pahar de apă cu oţet de mere la 15 minute după ce ai servit masa, vei observa o îmbunătăţire a digestiei.

Apă cu cuişoare

Pentru a te bucura de proprietăţile acestui condiment, este suficient să adaugi cinci cuişoare la un litru de apă şi să o consumi de-alungul zilei. Iată ce beneficii au curişoarele:

- Reglează nivelul de zahăr din sânge;

- Au proprietăţi antispastice şi reglează digestia;

- Conţin agenţi antibacteriene şi au efect afrodisiac.

Mai multe