Pune-ţi sângele în mişcare!

4 februarie 2010   Problemele tale

Dintre remediile care pun sângele în mişcare, specialiştii ne recomandă sulfina, hibiscusul, păpădia, păducelul şi ginkgo biloba. La rândul lor, ceapa, usturoiul, hreanul şi ţelina sunt vasodilatatoare naturale, menţinând arterele inimii suple şi rezistente la variaţiile presiunii arteriale. Infuzia de sulfină reface venele

Sulfina este considerată un important vasodilatator periferic, reducând senzaţia de mâini şi picioare reci. Un tratament îndelungat cu infuzie de sulfină normalizează circulaţia sanguină.

Prepară o infuzie dintr-o lingură de sulfină uscată la o cană cu 250 ml de apă fierbinte. Bea zilnic câte două căni de ceai, timp de 20 de zile pe lună. Tratamentul trebuie continuat cel puţin trei luni.

Sulfina este recomandată şi în tratamentul varicelor. Planta are proprietăţi anticoagulante, fiind indicată ca remediu în hipertensiunea arterială, care influenţează circulaţia periferică.

Din florile acestei plante se prepară infuzii, decocturi şi băuturi. Acestea au proprietăţi reconfortante şi combat efectele stresului şi ale hipertensiunii arteriale. Băute la micul dejun, ceaiurile cu hibiscus înlocuiesc, cu succes, cafeaua de dimineaţă. Amestecate cu ceaiuri din fructe de pădure, infuziile de hibiscus combat formarea cheagurilor de sânge. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană cu 200 ml de apă clocotită.

O cură cu păpădie revigorează organismul persoanelor cardiace. Substanţele active existente în această plantă (vitaminele A, B, C, D, E), mineralele, printre care potasiul, fierul şi calciul, dar şi flavonoizii contribuie la stimularea diurezei, benefică pentru cardiaci, care au o circulaţie deficitară, din cauza bolilor asociate: hipertensiune şi colesterol crescut.

Pentru bolnavii de toate vârstele cu boli de sânge, păpădia este un detoxifiant foarte eficient. Specialiştii recomandă o cură de 10 zile cu ceai de păpădie (câte o cană pe zi). Infuzia se prepară dintr-o linguriţă la o cană cu apă clocotită.

Păducelul conţine o substanţă care contribuie la întărirea inimii şi la lărgirea căilor coronariene şi este benefică în tratamentul bolilor de inimă pe fond nervos, a hipertensiunii, hipotensiunii arteriale şi tahicardiei.

Totodată, păducelul reglează circulaţia sângelui, atât la nivel central, cât şi la nivel periferic. Zilnic se consumă câte trei căni cu infuzie (care se prepară dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu 200 ml de apă fiartă), iar ultima cană se bea seara, chiar înainte de culcare.

Ceaiul de gingko biloba îmbunătăţeşte circulaţia sanguină periferică şi astfel combate sindromul de mâini şi de picioare reci. Substanţele din această plantă contribuie la dilatarea arterelor, venelor şi capilarelor.

De aceea, specialiştii recomandă gingko biloba ca adjuvant în tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, al arteritelor, varicelor şi al hemoroizilor. Se consumă sub formă de infuzie (câte două căni pe zi), timp de 21 de zile pe lună, sau de capsule (câte o capsulă pe zi, timp de trei săptămâni pe lună). Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi o cană cu 250 ml de apă clocotită. După o pauză de 14 zile, cura se poate repeta.

Mai multe