Preveniţi răceala cu sirop de fructe
Pentru o eficienţă sporită, e bine să consumaţi siropuri obţinute prin presare la rece, care au conţinut scăzut de zahăr.
Siropul de măceşe conţine vitaminele B1, B2, B3, C, K, E, P şi mineralele calciu şi magneziu. Aceste “ingrediente” ajută organismul în perioadele de convalescenţă, combat anemia, stimulează sistemul imunitar, previn apariţia gripei şi răcelii.
Siropul de muguri de brad sau de pin e compus, în principal, din ulei volatil şi vitamina C. Acest sirop se utilizează în afecţiunile căilor respiratorii superioare. E un bun expectorant, calmează tusea, fluidizează secreţiile bronşice, combate infecţiile urinare şi e un bun antiseptic.
Siropul de fructe de pădure (zmeură, mure sau frăguţe) e bogat în vitamina C, antocianini şi flavonoide. Păstrând proprietăţile fructelor din care e obţinut, acest sirop previne infecţiile gripale. E un tonic general şi este recomandat pentru stimularea imunităţii. Este bun pentru copiii aflaţi în creştere şi pentru revigorarea generală a organismului.
Alte siropuri
Cătina albă, afinele şi socul sunt fructe din care puteţi obţine siropuri pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase. Foarte bogate în vitaminele C, A, B şi minerale precum calciu, potasiu, magneziu şi fier, acestea sunt revitalizante naturale, previn afecţiunile respiratorii, au efect antiseptic şi cicatrizant.