Ouăle ne asigură o vedere bună
Este cea care ne ajută să ne menţinem ochii sănătoşi şi pielea elastică. Alimentele foarte bogate în această vitamină sunt: morcovii, salata verde, spanacul, caisele, portocalele, lămâile (în general legumele verzi şi galbene şi fructele galbene şi portocalii), dar şi carnea de peşte, ficatul şi ouăle.
Vitamina E
Împiedică formarea cheagurilor de sânge, deci previne flebitele şi îngroşarea pereţilor vaselor de sânge. Se găseşte în uleiuri vegetale, fructe uscate, peşte gras, spanac, sparanghel.
Vitamina B1
Favorizează creşterea şi este un factor de nutriţie necesar bunei funcţionări a sistemului nervos, a inimii şi a tubului digestiv. O găsim în drojdia de bere, în tărâţele de grâu, în ciuperci, legume uscate şi nuci.
Vitamina B3
Protejează vasele capilare. Se găseşte în fructe roşii, cereale integrale, gălbenuş de ou, drojdie de bere etc.
Vitamina C
Protejează colagenul, constituent în proporţie de 70% al pereţilor venoşi, învinge răceala şi gripa, e prietena sistemului imunitar, distruge radicalii liberi. Se găseşte în mărar, roşii, spanac, lămâi, broccoli, portocale, fructe de mare.
Vitamina D
Favorizează absorbţia calciului şi a fosforului şi reglează metabolismul. Se găseşte în uleiurile de peşte, în ficat, unt, ouă, lapte, drojdie de bere.