Nucile verzi, doctorii inimii tale

25 iunie 2014   Problemele tale

Nucile verzi nu pot fi consumate crude, ci doar preparate, după ce le este îndepărtată coaja verde. Aceasta nu trebuie aruncată, deoarece este benefică în tratarea afecţiunilor dermatologice. Nucile verzi pot fi consumate în două feluri, sub formă de dulceaţă, sau sub formă de lichior. Pentru a prepara dulceaţă trebuie să îndepărtezi coaja de la nuci.

Se amestecă nucile cu zahăr, apă şi suc de lămâie şi se fierb până când siropul se încheagă. Pentru sirop ai nevoie de 20 de nuci verzi taiate felii, 1 l de alcool, 1,5 l de apă, 400 g zahăr şi scorţişoară după gust. O parte din apă şi alcool se amestecă cu nucile şi se pune într-o damigeană. Se lasă 10 zile agitând din când în când damigeana.

Se strecoară, iar esenţa de nuci se amestecă cu celelalte ingrediente. Se pune în sticle şi se consumă după 4 săptămâni. Nucile verzi conţin săruri minerale ( cum este cupru şi zinc), provitamina A, vitamine din complexul B, vitaminele C, E, F, P. Chiar dacă nucile sunt mai bogate din punct de vedere caloric decât carnea, ele conţin mai puţine toxine.

Nucile verzi sunt benefice pentru inimă

Nucile sunt o sursă importantă de antioxidanţi. Aceştia nu doar că reduc colesterolul din sânge, dar reglează şi tensiunea arterială. De asemenea, consumate constant, ele întăresc pereţii vaselor de sânge şi scad riscul de producere a infarctului miocardic, şi a altor, afecţiuni cardiovasculare cu 30%. Cel mai indicate sunt după mesele ce abundă în preparate grase, deoarece mai atenuează din efectele nocive asupra organismului.

Află ce alte beneficii aduc nucile pe clickpentrufemei.ro

Mai multe