Morcovii te scapă de bolile digestive

16 septembrie 2009   Problemele tale

Morcovul

Supa de morcovi este remediul ideal atunci când suferi de diaree şi eşti în pericol de deshidratare. Sucul de morcovi este recomandat pentru tratarea ulcerului sau a gastritei, deoarece în această formă îşi păstrează conţinutul de vitamine (A, B1, B2, C, D, E) şi de săruri minerale (fier, calciu, fosfor, sodiu).

Organismul foloseşte vitamina A din morcovi pentru a elimina secreţiile de pe traiectul digestiv. De asemenea, morcovii acţionează şi împotriva viermilor intestinali, curăţând totodată organismul de toxine.

Ţelina

Un bun diuretic, ţelina este foarte bună dacă ai digestia lentă, dar şi dacă ai fost diagnosticat cu o boală la nivelul stomacului sau al intestinului. Trei pahare de suc de ţelină pe zi ajută la stimularea digestiei, combat gazele intestinale şi accelerează activitatea de drenare a bilei.

O poţi adăuga la salate sau în ciorbe şi vei observa că are darul de a creşte apetitul. De aceea, este indicată şi în cazurile de anorexie.

Sfecla roşie

Una din legumele cu efecte benefice asupra ficatului este sfecla roşie. Sucul preparat din sfeclă elimină grăsimile depozitate la nivelul ficatului, având efect detoxifiant.

În plus, acţionează ca un tonic pentru ficat şi-i menţine sănătatea. Pentru a te bucura de aceste beneficii, consumă zilnic un pahar de suc, dar şi o salată dintr-o jumătate de sfeclă alături de felii de ţelină, hrean, ulei de măsline şi sirop de cătină, pentru stimularea digestiei.

Ridichea neagră

Consumată de două ori pe zi, ridichea neagră te ajută să scapi de balonări, nu provoacă gaze şi nici dureri de stomac. Conţine magneziu, fier, calciu şi multă vitamina C.

Datorită acestui fapt, este excelentă pentru drenarea ficatului şi a vezicii biliare, deoarece stimulează secreţia biliară şi evacuarea bilei în intestin, ajutând astfel la eliminarea toxinelor. Dacă suferi de boli hepatice, biliare sau doar de o lipsă a poftei de mâncare adaugă ridichea neagră în salate sau garnituri.

Păstârnacul

E o sursă bună de potasiu, vitamina C şi K. Supele-cremă care conţin şi păstârnac liniştesc arsurile stomacale. La fel de folositor pentru reglarea acidităţii gastrice e şi sucul de păstârnac, mai ales dacă adaugi 50 ml la 200 ml suc de morcovi.

Mai multe