Miezul de nucă ajută memoria

26 octombrie 2009   Problemele tale

Conţine minerale

Miezul de nucă e un aliment ce conţine cantităţi mari de cupru şi de zinc, elemente care păstrează sănătatea cardiovasculară, ajută copiii care sunt în creştere şi măresc imunitatea. De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de vârsta a treia, celor în convalescenţă după boli cronice grave, în special după tuberculoze sau viroze.

Scade nivelul colesterolului

Dacă este consumată în cantităţi mari, nuca îngraşă, fiind un furnizor important de proteine, grăsimi, vitamine, minerale şi fibre. Cu toate acestea, miezul de nucă este mult mai digerabil decât carnea, chiar dacă valoarea energetică este mai mare decât a acesteia. Grăsimile din nuci sunt nesaturate, conducând la scăderea colesterolului.

Ajută la păstrarea memoriei

Nucile îmbunătăţesc memoria şi capacitatea de concentrare, ceea ce le recomandă pentru elevi şi studenţi. Persoanele care acuză pierderi de memorie trebuie să mănânce zilnic puţin miez de nucă.

Păstrează inima tânără

Consumate după fiecare masă, aceste fructe împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă. Opt nuci pe zi vă ţin arterele flexibile, inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.

Previne cancerul de sân

Consumul regulat de nuci poate preveni apariţia cancerului la sân, dar şi a maladiilor cardiace, datorită conţinutului mare de acizi graşi omega-3 şi antioxidanţi.

Băi, pentru reumatism

Frunzele de nuc sunt folosite ca şi cataplasme, pentru tratarea rănilor ori a reumatismelor. Durerile provocate de această din urmă afecţiune pot fi diminuate simţitor prin băi cu infuzii concentrate de frunze de nuc sau prin aplicarea de cataplasme cu frunze de nuc fierte. Se face o infuzie cu 100 g de frunze uscate la patru litri de apă, se lasă să se răcească, apoi se introduc membrele sau încheieturile afectate timp de 15 minute.

Migdalele întăresc imunitatea

Migdalele au un efect benefic asupra stării de sănătate şi se dovedesc a fi un aliat preţios în lupta cu kilogramele. Mai mult decât atât, datorită conţinutului caloric ridicat, migdalele sunt recomandate în sezonul rece, deoarece întăresc imunitatea.

Fisticul protejează ochii

Fisticul este bogat în luteină, un antioxidant care protejează ochii de degenerarea maculară. În plus, consumul de fistic micşorează nivelul colesterolului „rău” din sânge şi previne afecţiunile cardiovasculare.

Alunele ne dau energie

Alunele se numără printre fructele cele mai consistente şi în plus au un procent crescut de fosfor şi calciu. Substanţele conţinute cresc puterea de concentrare şi receptivitatea, reglează apetitul şi ne umplu de energie.

Mai multe